Chat csatornákról

Vannak chat csatornák, amelyeket érdemes figyelni, ilyen a globallff és a hungaryan. Az elsőn angol a másodikon magyarul folyik a beszélgetés, a globallff-en főként árulnak cuccokat és instákat szerveznek, de persze mindig van pár troll aki csevegő csatinak használja. NEM ERRE VALÓ! 

Bárhova beírható chat parancsok: 

/joinchannel <csatorna> 
Felcsatlakozol a megadott csatira, ha nem létezik akkor pedig létrehozod. Fellépés után kap egy számot 1-től, később erre hivatkozva tudsz oda írni. Ha egyszer csatlakoztál minden belépéskor becsatlakozik, nem kell vele többet foglalkozni. 

/1 ... /n -ig. Átváltja a beíró sorsz a számmal jelölt csatornára. Ha utánaírsz valamit azt rögtön oda postolja is, pl. 1-es csatira egy helló: /1 Hello 

/leavechannel <csatorna> 
Kijelentkezel egy csatiról, tipikusan ha elírtad a nevet érdemes, mert örökre ott foglalja a helyet enélkül.

Szleng:
A chat szobákban sajátos szleng uralkodik, ez főleg a nem magyar (itt az angol a főnyelv) szobákra jellemző de érdemes megismerni:

LFF - Looking for friends/fellowship - társat keres instához
need - kell még ... ezután többnyire konkrét osztály vagy státusz jelleg -tank, heal, dps stb- jön.
WTB - Want to buy - venne
WTS - Want to sell - eladna
WTT - Want to trade - elcserélne
pst - Please send tell - küldj rá tell üzenetet
x/n - Az n maximális főből x-en már vannak
lv01..lv75 - Level szintje

Nézzünk pár élő példát:
lv32 hunter LFF GB -32-es hunter Great-barrow instába menne
GB32 4/6 need heal, dps pst -lv32-es 6 személyes GB-ben már vannak 4-en, és keresnek heal és dps karaktereket, akit érdekel írjon rád egy tell üzenetet.
TC daily 1/6 need all, can summon - napi ismételhető küldetéssorozat, egyedül van max 6 fő és bárki mehet. Can summon azt jelenti, hogy ezen a helyen van kürt, és Ő ott áll, így a jelentkezőket oda tudja repíteni.
WTB T4 relics 400s each - Venne Tier4-es relicet darabját 400 silverért.
WTS Worn Cele, pst your offer - eladna Worn symbol of Celebrimbort, ár nincs megadva, az ajánlatodat küld el tell üzenetként.
WTT Worn cele to Elder King - Elcserélne egy lv75-ös second age fegyver gyártáshoz szükséges itemet egy lv65 first age-esre.

Tipp: Ha valami tárgyat raknánk az üzenetbe, pl. keressük vagy eladnánk, akár receptből vagy zsákból is egy ctrl-jobb egérklikkel berakhatjuk linkként a szövegbe. Így egyrészt nem kell gépelni, másrészt akit érdekel meg tudja nézni miről is van szó konkrétan.
Sokszor találkozunk rövidítésekkel, ezek többnyire az insták vagy ismert küldetéssorozatok nevéből jönnek. Ha nincs ötletünk, nyissuk meg az instance panelt, és böngésszük át, valószínűleg rátalálunk a kezdőbetűk alapján.

Utolsó módosítás:2011-12-17   Vissza a nyitólapra