Csapattag: Hunter

Általános ismertető, a hunter szerepe a csapatban

A hunter (vadász)távolról sebző un. ranged dps kaszt, tetemes sebzést képes okozni single target esetében, némi cc képességgel fűszerezve. Közelharcra is képes ugyan, de a melee skillek sebzése meg sem közelíti a ranged értékeit, nem jó ha a tűzvonalban tartózkodik, sérülékeny. Medium armourt használ, fegyverzete íj (fő) + 2 egykezes fegyver (sword, spear, dagger, club, axe, hammer), fő statja az agility.

A hunter skilljei

Skilljeinek jó része ranged, többségük 40m hatósugárral. A jelentős single, AOE sőt DOT sebzés mellett távolról tud akár root-olni, corruptiont szedni, daze-elni, fear-elni is. Melee skillekből sebzés mellett többek között corruption szedés, aoe sebzés, szakítás, lassítás és önmaga szolid mértékű gyógyítása oldható meg. Csapdák (skillből és crafted egyaránt) használatára is képes, nyilaira sebzés módosító olajat tud kenni. Tud magának egy kis powert tölteni több módon és mérget szed a csapattársakról. Az ellenség felderítésére is képes természeti és shadow lények, gonosz teremtmények (ork, goblin, banditák) esetében egyaránt. Ettenmoorsban a rejtőző wargokat ki tudja szimatolni - Heightened senses trait kell hozzá. Csapattársait szállítani tudja az általa elérhető helyekre + egy megjelölt spec. tábortűzhöz, ehhez traveling rations szükséges nála és a csapattársnál is – provisionernél kapható.

Skillek, amiről jó tudni

Rain of thorns aoe csapda eső, 30mp-re szögezi le az ellent, egyszerre többet.
Ha ütni kezdik a lerootolt mobot, kiszabadul a fogságból. CD: 3p
Bard's arrow fear egy célpontra (elfut és nem skillez), hatása: 15mp, CD:30mp
Trait +5sec hatás, ruha bonus -5mp
Distracting shot Daze-el egy célpontot, hatása:10s cd:3p, traittel hatása 30mp, cd 30mp
Merciful shot 3 corruption szedés, de csak a célpont 50% élete alatt működik CD: 30mp
Dazing blow melee 5mp Daze és 3 corruption szedés, CD:1p
Blindside melee szakítás, CD:20mp
Purge poison poison leszedés (+resist), alap helyzetben egy társról, sárgára traitelve az egész csapatról, ilyenkor CD:10mp
Beneath notice agrócsökkentés 60%-kal 10mp, CD:5p , trait, legacy: 70%, 20mp, CD:3p

Ahol nincs odaírva, hogy melee (közeli) ott a skill ranged, vagyis távolról használható!

Hogyan segítsük a huntert

A hunter egy helyben állva, egy ellenfélre tudja leginkább kifejteni áldásos tevékenységét, fontos hogy ne üssék, kergessék. A tank ezért jó ha elforgatja a mobokat felőle, úgy hogy a hátukat lehessen lőni, így elkerülhető hogy a hunter részesüljön az ellenség AOE-jából és feleslegesen sebződjön. Csapatban a hunter az agro csökkentő könyvét használja, e mellett viszont jobban fogy a powere. Ha magának kell töltenie, addig le kell állnia a lövéssel, így jól jön időnként egy kis power töltés, vagy regen zászló.

Hogyan segít a hunter másoknak

Find the path skillje növeli a csapattagok mozgási sebességét alapból 15%-al, ez legacyval módosítható. Mérget tud szedni csapattársairól, harcon kívül pedig teleportálással megkönnyítheti közlekedésüket Középföldén. A bright campfire skillel tábortüzet tud lerakni, amely mellett a társak -out of combat- gyorsabban regenerálódnak.

Tanácsok huntereknek

Instában, raidben a jó hunter úgy sebez sokat, hogy közben nem húzza le a mobot a tankról. Általánosságban mondva hagynia kell a tankot érvényesülni, először adj időt a tankoláshoz, nem a DPS kezdi a harcot és nem is ő lohol elől! Álljunk mindig a boss háta mögött és távol, így nem kapjuk meg az AOE sebzéseket, de maradj a healer hatótávolságában.

Ha warden a tank 25m-n belül helyezkedjünk el hozzá képest, a warden ugyanis tud agro-t szívni társaitól. Fontos a RAT követése, mert arra a mobra figyelnek a heavy srácok! A harcot hunter csak akkor kezdje ha a leader erre kéri pl. fear, root használatával, egyébként várjon amíg be vannak már tankolva a mobok (guard első blokkolás, warden gambitok ellövése - ez több mp is lehet). Először a kisebb skillekkel indíts + jöhet a DOT is (egyes bossoknál ez tilos, fight előtt érdemes egyeztetni), utána ami a csövön kifér. Ha a tank helyet vált a célponttal csak kis dps, ha stunt kap azonnal stop!

Előfordulnak időnként balestek, vagyis hogy a hunter lehúzza az ellenséget a tankról, ekkor azonnal agro dobás (Beneath notice) és dps stop, amíg visszaszedi a tank a mobot. A három stance közül precision-t, vagy endurance-t kell használni, instában aggró csökkentő könyvet használj, mindig az elérhető legjobbat.

Ne menj instába full pirosra traitelve, nem túl fellow barát üzemmód. Találhatók hasznos traitek a másik két ágon amelyek szintén jól jönnek közös akciók során. A Huntsman ágról pl. earthborn, swift recovery, strong draw. A Trapper of foes ágon pl. barbled hindrance, strong intimidation. Támadás előtt ne feledkezz meg a focusról, in combat ranged skillek mellett extra focus szerezhető scholar által készített potiból, skillből (intent contentration) és kék traitekkel (earthborn, valamint 5 kék trait esetén improved fleetness). Csapatban legendary traitek közül hasznos a rain of thorns, bard's arrow.

Bár egyértelmű, fontos megemlíteni még pár dolgot. Ne felejtsük el az olajak használatát, Lore-master vagy a google tud segíteni melyiket érdemes. Wipe után rakj tábortüzet, hogy a csapat gyorsan regenerálódjon, és ne felejtsd el visszakapcsolni a Find the path-ot a gyors mozgásért. A csapattársak hálásak a poison leszedésért, ezzel sokban segítheted a healerek munkáját. Kraftolt cuccokról ne felejtkezzünk el, olajak, bow chantok, csapdák.

A leírás Moyragil segítségével készült, akinek ezért nagy köszönet jár!

Utolsó módosítás:2012-07-16   Vissza a nyitólapra