Gear Up Plugin

For non hungarian people, please visit the lotrointerface website, there is an official page for this plugin.

GearUp plugin on lotrointerface

A Gear Up emlékeztet, milyen felszerelésre van szüksége a karakterednek a különböző helyzetekben. Ha rossz felszerelés van rajtad, a plugin figyelmeztet és fel is ajánlja a megfelelő cuccot, amit egy mozdulattal fel is tudsz venni.

Minden karakterosztálynak 3 eltérő trait csoportja van, és a legtöbbnek van is értelme. Aki komolyan gondolja a játékot többnyire különböző felszerelést (angolul gear) használ a különböző traiteken. Például egy Guardian amikor tankol moralos, védelem bónuszos felszerelést használ, egy kezes fegyvert és pajzsot. Ha viszont szólózik, vagy pl. Epic Battles instában van, ott DPS-ként kell működnie, ide inkább a kétkezes fegyver és a might-os, mastery-s felszerelés a jobb. Aki PVP-zik Ettenmoorsban neki PVP ruha kell, egy healer class kiváló dps is egyben, persze ha más fegyvert és felszerelést használ, és a sor még sokáig folytatható.

Röviden, a legtöbb játékos legalább kettő de sokszor több eltérő felszerelés konfigurációt használ. És amikor egy csomó cuccot át kell cserélni, roppant könnyű egy-kettőt kifelejteni, aztán amikor nem olyan gyorsan hal a mob mint megszoktuk jön a káromkodás, hogy jakérem, a heal-es fegyverrel püfölöm, vagy fordítva gyógyítani próbálunk dps felszereléssel. No az ilyen balesetek elkerülésére készült ez a plugin.

Plugin képességeiről röviden

Tárolhatunk fegyver, ékszer és ruhainformációt, amit természetesen be is tölthetünk.
Felismeri a rajtunk lévő felszerelést, és jelzi ha az eltér a tárolttól.
A tárolt felszerelés összeállításokat (gear set) szerkeszthetjük, duplikálhatjuk, törölhetjük.
"asztalról" ikonnal ki és bekapcsolható főablak
2+1 fázisos ikon (kék: minden rendben, piros: cserélni kell felszerelést, és a +1 a sárga: lehet, hogy cserélni kell)
Parancssoros vezérlés , Plugin Compendium támogatás , opciók elérése a hivatalos plugin manager ablakból.

Hogyan telepítsük

Csomagoljuk ki a letöltött fájlt a The Lord of the Rings Online/Plugins folderbe a Documents folder alatt. (pl: "c:\Users\Bunny\Documents\The Lord of the Rings Online\plugins"). Erősen javasolt minden verziófrissítés előtt törölni a régi plugin könyvtárat, ehez töröld a GearUp foldert a Bunny folder alól.

Hogyan használjuk

Alapok
A desktop ikon mozgatása a CTRL+egérvonszolással (tartsd lenyomva a CTRL+bal egérgombot az ikon felett és úgy mozgasd az egeret) vagy az options panelen van rá 2 csúszka.
Az options panelt a plugin manager alatt találod, vagy a plugin főablak jobb-alsó sarkában lévő gombbal nyithatod.
Felszerelés csoport kezelő ablakot az options tetején lévő OPEN GEAR SETUP WINDOW gombbal hívhatod elő.

Főablak
A felszerelés csoportok közül a tetején lévő kis kék ikonnal előhozott listából választhatsz. A választott neve a főablak tetején a kék ikon mellett megjelenik.
Ez alatt 2 ikonsort látsz, a felső az aktuálisan rajtad lévő felszerelést mutatja, alatta azt látod, aminek rajtad kéne lennie. Ha minden felszerelés rajtad van akkor itt egy ALL ITEM IS EQUIPPED! üzenet áll.
A felszerelést úgy tudod felvenni, hogy vagy felhúzod az alsó sorból az egérrel a felső sorba (bal egérgombot lenyomva tartva), vagy ha olyan felszerelés amiből csak egy lehet rajtad, simán a bal(!) egérgombbal rá is kattinthatsz. Vigyázz, mert a fülbevaló, a karperec, a gyűrű és az egykezes fegyverek esetén nem biztos, hogy azt cseréli amit akarsz, ott mindenképp a felhúzásos módszert alkalmazd.

Options ablak (plugin manager panelen van)
Az OPEN GEAR SETUP WINDOW gomb nyitja a felszerelés csoportok kezelésére való ablakot.
Alatt a két csúszkával a desktop ikon helyzetét módosíthatjuk.
Az Enable yellow ... boxot bepipálva engedélyezzük a figyelmeztető állapot jelzést (erről lejjebb olvashatsz, hogy mi). Alapértelmezve ez ki van kapcsolva.
A Show Main windows ... boxot bepipálva a plugin betöltésekor megnyílik a főablak, egyébként csak az ikon jelenik meg. Alapértelmezve ez is ki van kapcsolva.

A Set Up a Gear ablak
Itt kezelhetjük a felszerelés csoportokat. Ha már van tárolva a szokásos ablak tetején lévő kék ikonnal betölthetjük, újat pedig a - NEW - választásával kezdhetünk.
Ezután megjelenik 2 sor, a felső itt is a rajtunk lévő felszerelést mutatja, alatta pedig elhelyezhetjük, amit menteni szeretnénk a csoportba. Balról jobbra a fegyvereket, class itemet, ékszereket és a ruhát helyezhetjük el. Nem fontos minden helyet feltölteni, elég csupán oda rakni tárgyat, amire figyelmeztetést kérünk, de persze akár az összes helyet feltölthetjük.
Tárgy behelyezéshez egyszerűen húzd bele egérrel a zsákokból vagy akár a felső felszerelés sorból is.
Ha ki akarsz venni egy tárgyat a listából, jobb egérrel klikkelj rá.
A gear name mellé írhatod a csoport nevét. Módosításkor ide a plugin beírja a csomag eredeti nevét.
Ha át akarod nevezni, csak simán írd át itt, a plugin tudni fogja, hogy ez a régi és átnevezi azt amikor megnyomod a Save gombot.
Készíthetsz új csoportot egy régi felhasználva. Ehez először töltsd be a régit, írd át a nevés majd kattints az "Add as new" gombra.
Ha nem kell egy csoport, töltsd be majd Delete gomb.

Mi az a yellow figyelmeztető állapot?
Megtörténhet, hogy kettő vagy akár több tárgynak azonos a neve, de eltérőek. Például alap néven hagyott Legendary Item, Essence ruhaszet, Big Battle ékszerből is azonos a neve a 95-ösnek és a 100-asnak de nyilván mások. ilyenkor a plugin nem képes beazonosítani, hogy azok valójában eltérőek, így azt gondolja minden rendben, jó cucc van rajtad, pedig lehet, hogy nem! No erre van a harmadik állapot, a sárga figyelmeztető.
Akkor jön ez elő, ha a duplikált tárgy rajtunk van, de emellett van belőle a zsákban is. Ilyenkor ránk vár, hogy ellenőrizzük, valóban jó tárgyat vettünk fel. Lehet rossz de lehet jó is, ezért nem piros az ikon. Mivel ez a sárga állapot okozhat kavarodást (pl. több azonos nevű ékszerünk van, és emiatt mindig figyelmeztet) ez kikapcsolható az options panelen. Sőt, alapértelmezésben ki is van, szóval neked kell bekapcsolni, ha szükséged van rá.

Ismert hibák, korlátozások

A plugin messze nem bolondbiztos. Szórakozhatsz azzal, hogy keresed hogyan lehet átverni, de felelősséget nem vállalok ha emiatt összeomlik a LOTRO, elrontod a tárolt adataidat, stb. Ha ésszerű módon kezeled akkor kiválóan működik.
Tudni kell, hogy a Turbine mostohán kezeli a plugin fejlesztőket. Emellett az un API amin keresztül a játékkal tudunk kommunikálni gyengén dokumentált, tele van hibákkal és borzalmasan korlátozott. Például a rajtunk lévő tárgyakat nem lehet egyértelmű kóddal azonosítani, csak névvel. A zsák kezelése pedig konkrétan tele van hibákkal, késve reagál, hibás adatokat kapsz. Az ilyen Turbine hibák miatt vannak a következő hibák is.

- Két azonos nevű tárgyat nem tud megkülönböztetni.
Ha lehet adjunk a Legendary Item-eknek egyedi nevet a reforge-oláskor.
Essence ruhaszettekkel sajnos nincs mit tenni, itt mindig kézzel kell ellenőrizni, ha többet használunk.

- Bármilyen tárgyat betehetünk bármelyik slotba. Bonyolult és nem lehet 100% ellenőrizni, ezért nem foglalkoztam vele. Ha azt gondolod jó ötlet egy répát rakni a cipő slotjába, a te dolgod, felvenni úgyse fogod tudni, de legalább mindig hibás felszerelést jelez a plugin.

- A főablakon is berakhatunk bármilyen tárgya a tárolt tárgy helyére. Sajnos nem támogatott, hogy csak olvasható legyen mint a játék normál gombsora. De bármi raksz oda, az nem érinti a tárolt adatokat, ha újra kiválasztot a csoportot a helyes tárgyakat fogod újra látni.

- Két tárgyat gyorsan lehet felváltva fel és levenni, ha az egérrel ugyanarra a helyre kattintgatunk a zsákban. Néhány gyors csere után a plugin behülyül, és nem tudja pontosan mi van a zsákban. Ez Turbine hiba, megbízhatatlanul és lassan kezeli a zsákot. Normál esetben ilyent nem csinál az ember, aki meg ezzel akar szórakozni, tegye.

A pluginnek hivatalos oldala van a lotrointerface oldalon, a letöltéshez látogass el oda!

Utolsó módosítás:2015-03-14   Vissza a nyitólapra