Hytbold

Level 84 elérésekor kapunk egy levelet, hogy szeretettel várnak minket hytbold falujában, amit Snowbourn várostól keletre találunk. A sztori röviden: falut lerombolták, és nekünk kell újraépíteni lépésről lépésre. Ezért cserébe a faluban található 3 classunknak megfelelő barteres NPC ad nekünk a 3 trait sornak megfelelő ruhasetet.

A falu felépítése, Hytbold token beszerzése

Hytbold NPC mapA falut hytbold tokenekből építhetjük apró lépésenként. A tokenhez úgy juthatunk hozzá, hogy Hytboldban felvesszük az "Aiding the Eastemnet" questet, ami elküld a 4 fővárosban (Harwick, Cliving, Eaworth, Snowbourn) található 3-3 NPC-hez. Náluk városonként 4 küldetés vár, ami ha nem is naponta, de időnként változik. Ezen küldetésekből naponta maximum 5-öt teljesíthetünk, és 5 tokent kapunk küldetésenként, tehát napi 25 token gyűjthető. A token mellett minden küldetés a saját területére reputációt is növel. A küldetések jelentős része un. Open Instance területen zajlik, ami úgy néz ki mint egy insta tehát zárt, viszont nem csapattal megyünk oda, hanem aki azt a Hytbold questet csinálja akkor amikor mi, az ott bent lesz. Szóval úgy működik, mint a rendes nyílt terület de határai vannak, nem lehet belőle kilovagolni. A Questek vegyesek, van, hogy le kell ölni X darab valamit, de vannak ügyességi játékok (végigmenni kötélen amiről madarak lökdösnek le pl.) vagy gyűjtögetős, tárgyhasználós questek. Ötletes, mert nem ugyanazt kell csinálni minden nap, és van közöttük jópár vicces is (falovacskázás időre pl).

A falu állapotát deed logban követhetjük, illetve saját szemünkkel is látjuk, mert ahogy építjük a részeit azok megjelennek, így a kormos leégett falu láthatóan épül és szépül. A falu felépítése úgy néz ki, hogy Hytboldban vannak NPC-k questekkel, ezek a questek építik fel egy-egy terület egy-egy részletét. Ezekre a questekre nincs napi limit, és teljesítésükhoz csak hytbold token kell. Viszont a helyzetet bonyolítja, hogy az NPC-k egy része csak akkor jelenik meg, ha a területén megfelelő (Ally, Kindred) reputációs szintet is elértünk. A fenti Hytbold térkép nagyítható!

A ruhaset kiváltása

A ruhák kiváltásának 2 feltétele van. Egyrész kell hozzá hytbold token, másrészt mindegyikhez más-más hytbold deed kell, vagyis a falu bizonyos részének bizonyok készültségi foka. Hogymihez mi kell, azt látjuk ha kijelölöd a ruhadarabot, és ha szürke akkor a barter gombra vitt egérkurzornál megjelenik mi kell hozzá.
Ennél egyszerűbb megoldás, ha megnézed ezt a LOTRO fórumot, itt ugyanis le van írva mihez mi kell. Ha nem jön be elsőre csak a login ablak klikkelj újra a linkre.

Hogyan értelmezzük a fórumot?
Először is keressük meg azt a részt, ami a mi classunkról szól. Nézzünk mondjuk egy Rune-Keeper lighting-es ruhasetet, és értelmezzük a leírtakat:
If you're a rune-keeper and want this set for yourself, you'll need:

A teljes ruhaset kiváltásához összesen 290 token kell, valamint kindred státusz kell a Wold, Entwash és Sutcroft repuban, ally a Norcroft-ban. A repu ugye azért, kell, mert a szükséges questet adó NPC nem lesz jelen addig, amíg azt el nem értük.

Nézzünk egy konkrét ruhadarabhoz szükséges feltételeket:

The Mead Hall: Rebuild (25) - Edgal (no rep)
The Stable: Rebuild (15) - Edgal (no rep)

A The Mead Hall: Rebuild mindenhez kell, de ezt amúgy is megcsináljuk.
"The Stable: Rebuild (15) - Edgal (no rep)"
Értelmezzük: a Stable:Rebuild felépítéséhez Edgal adja questet, akihez nem kell repu szint, és 15 token kell a quest-hez.
Ha ez megvan megnyílik a The Stable: Enhancements I amihez Warin adja a questet, de ahoz, hogy Warin megjelenjen nekünk el kell érni a Norcrofts területen az Ally szintet. A The Stable: Enhancements II-hez a questet Egmund adja, ha már elértük az Entwash területen a legmagasabb, tehát a Kindred szintet.
Mindkettő questet meg kell csinálnunk, mert az ezután lesz csak elérhető a The Stable: Sutcrofts Horses quest, amit Harsterre ad ha elértük a Sutcrofts Kindred szintet. Ha mind az 5 quest kész, kiváltható a ruhadarab.

A teljes falu felépítése

Ha valaki azt veszi a fejébe, hogy felépíti a teljes falut, annak ha kihasznál minden metadeed-et (területenként az összes questet megcsináljuk) és csak arra költi a hytbold tokent legalább 44 napra lesz szüksége, hogy a 162 questet teljesítse. Ha felépült a falu kapunk záró questet, nem spoilerezem, mindenki nézze meg maga :) Ha ezzel is végeztünk akkor a faluban megjelenik az összes karakterosztály ruha adó NPC-je, és kiválthatunk bármely class számára ruhát. A kiváltott ruha Account Bound-os, ami azt jelenti, ha van Shared Store-unk, akkor kiválthatunk bármelyik másik 85-ös karakterünknek ruhát. A viselésre semmi megkötés, annak a karakterünknek akár be se kell tennie a lábát hytboldba.

Hytbold's Crafting Resource Instances

Hytboldban van 3 speciális un. crafting insance, ahol 3 féle alapanyagot tudunk gyűjteni, plusz a küldetésért kapunk scrollokat, [Token of Effort] barter itemet, XP rúnát, Tier 5 Relicet, illetve a legnagyobb legendary crafted relic-hez szükséges Compendium of Middle-earth, Volume IV is innen jön. Mindhárom küldetés időre megy, 1 óra alatt végezni kell. Amikor belépünk kapunk még 2 opcionális questet, azt is érdemes felvenni, 20 ellenség megölése és 8 item begyűjtése, úgyis útbaesnek.
A 3 instához is szükséges Hytbold építkezés:
-The Lumber Mill: Rebuild - Edgal, Superior Workbench - Fréamar (Entwash Ally)= forester resource instance, Imping.
-The Library: Rebuild - Edgal, Superior Study - Warin (Norcrofts Ally) = scholar resource instance, Parphád.
-The Smithy: Rebuild - Edgal, Superior Forge Oseg (Wold Ally) = prospector resource instance, Iserngraf.
A prospector resource adja a compendium IV-et, tehát Wold Ally kell hozzá!

Hogyan haladjunk gyorsan

Vissza a nyitólapra Utolsó módosítás:2013-04-08