Hasznos tárgyak a táskában

Egy jól felszerelt karakter zsákjaSokszor tapasztalom, hogy a játékosok hiányos felszereltséggel rohangálnak, amivel solo küldetésnél max magával szúr ki, de csapatjátékban mások életét is nehezíti. Nézzük az alap tárgyakat, amiket illik magunknál tartani. Általánosságban igaz mindegyikre, hogy a szintünkkel elérhető legerősebb legyen mindig nálunk, és tíz szintenként vannak újabb és erősebb változatai de nem feltétlen lv10-20-30stb a nyitó szint!

Előzetesként a kötelező tárgyak listája: power és heal regen üvegcse, poison- fear- wound- disease leszedő poti vagy tál, regenes cooked kaja, főstatnak megfelelő trail food, hope token. Ez csupán 9 tárgy!
Erősen javasolt tárgyak: kajából krites változat, un. travel food, battle és warding scroll, poison- fear- wound- disease fortifying kaja, class specifikus itemek.

Lássuk részletesen mi mire jó, miért tartsuk magunknál!

Étel: élet és power regenes cooked kaja, fő statunknak megfelelő trail kaja mindenképp. Hasznos, ha a 4 féle resist növelő fortifying kaja is ott a táskában, főként nagyobb szinteken. Ezek szerepe aránylag logikus, instában a heal és a többi support karakter életét is megkönnyítjük az ételek használatával, nem is beszélve a saját túlélésünkről. Regenes kajából érdemes sima és krites verziót is tartani, a krites mivel drága főleg akkor kell, amikor az 5 perces kaja ideje előreláthatóan nem tart ki a harcban. Amit még én javaslok az un. travel food, ez olyan regenes cooked étel ami 20 percig is fent van, csak out-of-combat regent ad de ott nagyon, kb. 2-3mp alatt fullon vagyunk. Akkor érdemes enni, ha solozunk, boss nem válható csak sima mobok. Nem kell annyit várnunk, mire újratöltődik a hp és power csík, és mivel hosszú lejáratú nem is kell 5 percenként enni.
Fontos: bármelyik ételt enni csak harcon kívülkívül lehet, in-combat nem!
Beszerzése: szakács játékos főzi farmer alapanyagából, a "travel" food repus vendortól vehető.

Healer npcPotion: Morale (athelas) és power (celebrant) poti 20-30db, emellett a 4 "mérgezés" leszedő potiból szintén egy 20-30db. Előbbinél van minimum level, használjuk a legerősebbet, a leszedő potiból bármekkorát vehetünk, de érdemes a szintnek megfelelőt. Ha túl kicsi, nem szedi le a sebzést, ha túl nagy meg feleslegesen költünk sokat. A leszedő potinál jelölik, hogy milyen erősséget szed le maximum, ez egyben a sebzést adó szintje. Tehát egy strenght 30-as leszedő nagyjából lv39-es mob-okig működik, utána már a 45-öst használjuk. Használható in-combat, hatásuk instant tehát azonnali, viszont CD-sek, a heal-power 2 perc (!), a leszedők 30mp.
Leszedő potionból létezik üvege kiszerelés ami csak rólunk szedi le és a tálkás kiszerelés, ami más játékosról is le tudja szedni mint ahogy magunkról is, attól függ ki van kijelölve. Utóbbi hasznosabbnak tűnik, hiszen tudunk vele más bajbajutotton is segíteni akár harc közben is, de hátránya ha pl. skill forwadon keresztül harcolunk (egy társunk a célpontunk, és az ő célpontját támadjuk) akkor ha nem váltjuk magunkat fókuszba a társunkról szedi le a mérget akkor is ha magunkról akartuk volna.
Beszerzése: Scholar gyárja mindet, de power/heal többnyire a repus karakterektől is beszerezhető ahol van repu item illetve mobok is dobják. A leszedőket bármelyik healer NPC-től meg tudjuk venni, ne pazaroljuk rá a scholar alapanyagot vagy a repu itemet.
Tipp: Saját vagy klán házunknál található healer (és supplier) olcsóbb, érdemes ott beszerezni a leszedős potikat is.

Sauron's eyeScrollok, tokenek: Létezik egy battle és egy warding lore scroll, scholar gyártja. A battle támadó képességeket, a warding pedig a védekező képességeket növel az egész fellowshipben. Elég sokáig fent van, érdemes insta elején egy valakinek felolvasni, mindenkire jó lesz. Használatakor álljunk közel egymáshoz!
Ide tartozik még az Edhelharn token (ismertebb nevén hope token), szint erősödésével egyre nagyobb hope-ot ad (max5) és így egyre nagyobb dread-et tud leszeni. Ahogy a két scroll ez is hosszú ideig jó, egész csapatra érvényes és legyünk közel használatakor.
Insta előtt is fel lehet rakni, főleg olyankor amikor a mob-ok dread-et pakolgatnak ránk, ennek legdurvábbika amikor belenézünk a Sauron szemébe (lásd kép), ezt ha sokáig csináljuk a dread növekszik. Ha túl nagy dread-et kapunk előfordulhat, hogy karakterünk elkezd rettegni, ilyenkor semmi skill nem működik!
Általábban használata főként halál után történik, a max életet csökkentő dread-et leszedi a közelben állókról is. CD-je 15 perces, ezért fontos mindenkinél legyen, bár átadható ha valakinek még CD-s és a másiknál nincs.
Fontos: Ha több mint hatan vagyunk (12-24 fős raid) fellowshipenként tehát hat főnként érvényesek csak, a 6-os fw-ben külön-külön kell olvasni scrollt, használni tokent.
Beszerzése: Lore scrollokat a scholar gyártja, a hope tokent a jeweller.

Class specifikus segédeszközök: Minden osztálynak vannak olyan képesség növelő tárgyai, amit alap szinten megvehetünk néha a trainerünktől, de értelmes tulajdonságokkal szintről-szintre erősődve más karakterek gyártják. Mik ezek? Hunterek pl. különféle olajakat kenhetnek a nyílra ezzel növelve a sebzését (scholar gyártja), guardian vagy warden tüskéket rakhat a pajzsra amivel a pajzs sebzés típusát is megváltoztathatja (weaponsmith), de vannak csapdák, speciálisan 1-1 skillre vonatkozó tárgyak, stbstb. Ezekről a neten olvashatunk vagy tapasztalt játékosoktól kérdezősködhetünk, illetve jó tipp még megnézni a trainer-ünknél a recepteket! Ugyanis nála ott van minden alap recept ami nekünk kellhet, az alapján el tudjuk kezdeni keresni a megfelelő szakmával ellátott barátot.

Több állású karaktereknél: Léteznek több állású karakterek, sőt a legtöbb ilyen. Pl. egy rune-keeper lehet gyógyító vagy dps, egy guardian lehet soloban dps vagy csapatban tank. Ilyenkor más-más képesség lehet fontos karakterünknek, ezért érdemes a váltáshoz szükséges tárgyakat is magunknál tartani. Pl. guardian táskában legyen ott a kétkezes fegyver mellett az egykezes és a pajzs is, rune-keepernél a dps szütyő mellett a heal-es is, nem is beszélve a legendary fegyverek használatáról, amikor is készíteni kell karakterünk minden módjára megfelelő fegyvert és class itemet is. Nem ritka, hogy ékszert sőt ruhát is cserélünk a játékstílusnak megfelelően.

Utolsó módosítás:2011-11-18   Vissza a nyitólapra