Great Barrow taktika

Arról, hogy mi az Instance (insta), és egyéb alap dolgokról ebben az írásban olvashatsz. Itt most konkrétumokról írnék, pontosabban egyenként végig nézve az instákat a saját tapasztalatom osztom meg, milyen taktikát szoktam használni. Természetesen nem lépésről lépésre, csak a lényegre koncentrálva.

Great Barrow (GB)

A régi nagy insta 3db 6 fős instára lett szétszedve. A defeat-es trükk mindegyikben működik (bővebben itt a trükköknél).

The Maze (térkép) lv20-lv75

A trash legyűrése semmi extra, időnként a földből is jönnek, rutinos csapat esetén megoldható, hogy a tank előre futva begyűjt minden addot és az első kisbossnál ledarálja a csapat. Egyedüli nehézség, ha eltévedünk.
Az első kis boss egy Ancient barrow-wight caller, aki egy lépcsőről elérhető alsó teremben van több csontival. Ha valaki a lépcsőre fellép, resetel a boss. Ezt használjuk ki, a csapat fent marad, a tank vagy egy ranged dps behúz pár patrolt, felszalad, leölni. A Boss nem jön fel, resetel. Ha lent üres, a csapat levonul, innentől semmi trükk, tankolni a bosst, ölni az addot, ne ácsorogjunk a zöld ködben, vigyázzunk nehogy valaki a lépcsőre kerüljön, mert reseteli a bosst (maxra ugrik az élete). Az élete vége fele idéz nagy kukacokat, amik dobálnak. Figyeljünk, nehogy bárkit a lépcsőre dobjon! Után megyünk tovább, trash szokásos és leértünk a főbosshoz, ami rögtön egy testvérpár Gaerdring és Gaerthel. A taktika itt szintenként eltérő, akarunk-e challange-et vagy sem, stb. Általánosságban igaz, hogy a két boss pajzsot rak egymásra ha közel állnak, illetve a bal boss-t kell először leölni, a jobb oldali be sem indul egyébként.
Ha ilyen kék pajzs korruption-t látunk a bosson TILOS ütni, ugyanis minden ütés 5%-ot gyógyítja vagy visszasebez!
Nagy szinten (65+) a challange: Le kell ölni 20 kezet, aztán a két bosst, a félkezűeket pedig tilos ölni.
A taktika, hogy leöljük a kezeket 19-ig, közben a földből kijövő félkarúakat valaki futtatja. Fel a lépcsőn, le a lépcsőn, jó nagy körben mert ütnek elég nagyot. Ha lent van a futattó és lát újabb félkezűt, szedje össze mert leölheti a bandát ha nem fut. A csapat ölni a bal bosst úgy, hogy elhúzza némileg a másiktól. Amikor már csak 1-2mp-nyi élete van dps állj, és valaki megöli a 20-at kezet. Ekkor beindul a 2 boss, ezért fontos hogy ezután szinte azonnal haljon az első boss, és hogy ne legyenek közel, mert ha rárakja a tesó a pajzsot bukta. Ezután 2. boss, ha meghalt eltűnik pár mp után minden add.
Nem defeat-es küldi esetén 10 hullát kell meggyújtani, az első kisbossnál vannak. Közösen számolja (ez azt jeletni, hogy meg kell lenni a küldinek és bent kell lennie az instance területén,de nem kell mindenkinek külön meggyújtani).

Thadúr (térkép) lv22-75

GB ThadúrSokkal kisebb terület, gyors run, eltévedni se lehet. Ha odaértünk a nagy terembe több kis csoportot látunk és néhány battle callert sétálni, vagyis patrolozni. Ezeket egyesével húzzuk be a lépcsőn álló csapathoz olyankor, amikor nincs körülötte senki. Ha a callerek elhaltak, lehet a csoportokat egyesével lezúzni, majd fel a másik lépcsőn, ott is vannak páran. Ezután a terem közepén megjelenik egy fénypamacs. Helyezkezdünk el úgy, hogy a nagytermet lehetőleg ranged dps, a kistermet a meelek fedjék le, ezután üssük le a pamacsot. Ezzel Thadúrt felbőszítjük, és ad egy kis melót. Három hullámba a kis és a nagy terem sarkaiban megjelennek fénygömbök (2-3-4db), amiket időre le kell gyűrni. A trükk az, hogy nem a haláluk számít hanem az, hogy hamar meg legyen lőve. Tehát a dolog annyi, amit meglátunk egy fénygömböt azonnal belelőni, aztán az összeset egy helyre húzva nyugodtan ledarálhatóak. Ha kész, a nagyteremben nyílik egy ajtó. Semmi extra, callerek idéznek tehát igyekezzünk őket előbb lenyomni, láda nincs. Ha kinyírtuk, a kisteremből megnyílik Thadúrhoz, a főbosshoz vezető út. 65+ challange esetén a taktika:
A boss 3 fázisos, minden fázishoz tartozik egy brazier ami buffol, illetve fázisonként addokat idéz amikor nem sebezhető viszont begorombul. Kell egy kari, aki a fázisonként a braziert sos use-olja, lehetőleg egy cc vagy dps kari. Ha elértünk egy fázist, a boss-t a tank a szobába körbe futatja, de tényleg futtatni mert gorombákat üt! A gyújtogató a braziert macerálja, a többiek a beidézett addokat ölik. Ha add lehalt tank behozza középre Thadúrt, dps a következő fázisig. Ha a fázisban az addok leamortizálták a csapatot, a tank ilyenkor futtathatja még egy kicsit a bosst amíg a heal rendbeszedni a népet.
Nem defeat-es küldinél 4 sírt kell vissza hantolni. Mindenkinek külön kell temetnie.

Sambrog (térkép) lv24-75

SambrogA fő-főboss. Rögtön a beérkezéskor egy nagyteremben találjuk magunkat, javasolt a lépcsőlejáróval szemközti beugróba beállni, és a tank oda hozza a csontikat. Trash esetén nagy taktika nincs, ha a nem defeat-es küldit is meg akarjuk csinálni, be kell menni minden oldaljáratba is (térképen a legalsóba is, ami üresnek tűnik, de a földből kiugrik pár jóbarát)! Elértük a fő bosst. Sambrog lila ködöt fúj, ami szépen sebez (ne ácsorogjunk benne), a falnál lévő szellemek gyógyítják, és addot is hívhat. A challange az, hogy maceráljuk a sírját így abból addok jönnek elő. 65+ challenge-nél több taktika is van.
Az egyik a berserker, mindenki üti teljes erőből Sambrogot, túlordítva (dps-elve) a szellemek gyógyítását, túlgyógyítva az addok sebzését. Működő taktika, de jó csapat és komoly dps kell, mert ha elhúzódik a harc és egy valaki is meghal az addok miatt, bukta a dps hiány miatt.
A másik taktika a lassú víz, ölni addokat, nem engedni a szellemet heal-elni, a bosst kivinni a ködből és lassan majd csak elfogynak. Ez kis szinten a taktika egyébként.
A harmadik, a kettő kombinációja, főleg ha van CC karakter (Lore-master, burglar). Brutál dps, addokat túlhealelni viszont a szellemeket nem hagyja a CC karakter gyógyítani. Talán ez a legértelmesebb taktika.
Nem defeat-es küldi, négy brazier meggyújtása, közösen számolja.

A GB insták főleg az update5 előtt voltak népszerűek, mert kicsi és nagy szinten is értékes tokeneket dobtak. Mióta átrendezték a token dolgot, és nagy szinten a Seal a lényeg ami csak raid-ekből esik, gyakorlatilag senki nem csinálja.

Utolsó módosítás:2012-01-27   Vissza a nyitólapra