School/Library taktikák

A két insta Eregion térkép déli részén található, mindkettő 3 fős tehát small fellowshipes, level 50-75 között skálázhatóan játszható. Sch/Lib néven emlegetjük így együtt, mert többnyire mindkettőt egymás után le szokás futni. Jelentősége az Update 5 után erősen megcsappant, előtte mind a 65 mind a 75-ös szinten a superior markok legkedveltebb farmoló helye volt. Különösebb taktika egyikhez sem szükséges, bár néhány apró trükkel könnyíthető (volt) az insták kivégzése. A Defeates trükk él mind a két instában, a plusz küldetés könyvet kell olvasni, mindenkinek külön kell.

The Library at Tham Mírdain

LibAz első nagy teremben van pár sétáló felügyelő, és több csoportban kapirgáló aprólék. Ne menjünk be, hanem várjuk meg, amíg a patrolok elmennek oldalra és lőjjünk bele a terem közepén lévő csoportba. Amire érdemes figyelni, hogy erős mérgezést pakolnak, mégpedig a Blade-ek. Mindig előbb a bladeeket öljük le, aztán jöhetnek a pillagerek. Ezután húzzuk be egyesével a patrolozó Overmastereket. A két oldalt lévő kapirgálókkal csak akkor foglalkozzunk, ha a plusz könyvolvasós küldit is le akarjuk tudni. Ezután nyomulás előre, taktika azonos, tankolni az overmastert, Blade-Pillager-Overmaster sorban ölni.
Beérve a nagy térre figyeljünk, csak a járdán mozogjunk és ne területizzünk, mert ha a madarakat behúzzuk bukta a challange. Ezért a követendő taktika: van bal és jobb oldalon lent 2-2 csoport, amiből 1-1 patrolozik. A két patrol csoportot lehetőleg egyesével a tank húzza be, majd futás vissza a folyosóba ahonnan jött és ahol a 2 társa várja. Itt lehet bátran területizni, harcolni, a madarak nincsenek veszélyben. Ezután szigorúan a járdán közlekedve mint a bal mint a jobb oldalon lévő bosst ki kell nyírni. Előtte persze takarítás blade-pillager-overmaster sorban.
A két kisboss esetén az egyik amelyik egyedül van nem igényel taktikát, sarokba tankolni és leölni, ha lehet anti-stun. A másik viszont két csoport palefolk-kal együtt van, amiket néhány másodperc eltéréssel küld ránk, előbb a bal majd a jobb oldaliakat, pár másodperc után pedig maga a boss is beszáll a buliba. Itt ha lehet még fontosabb, hogy először a blade-eket öljük le, különben mi halunk de igen gyorsan! Ezután semmi extra, ledaráljuk ezt a kisbosst is. A két oldal kitakarítása után a tér közepén megjelenik a főboss.
Level 65 felett a challange az, hogy a boss megsebzése után meg kell ölni a madarakat, és csak utána a bosst. Ezért nem szabad előbb a madarakat beindítani, mert akkor nem lehet a challange-et teljesíteni!
A taktika. A dps-heal kint vár, a tank bemegy, szájonvágja a bosst, fut egy kört amivel felszedi az összes madarat, aztán fut tovább körbe-körbe a fal mellett. Ezután bejön a 2 csapattag a tér közepére, és egy max két madarat lehúzva a tankról szigorúan figyelve, hogy ne területizzenek túlzottan ledaráljak a varjakat. Nagyon fontos, hogy ne húzzák be véletlen se a bosst, mert annak csúnya vége szokott lenni, illetve 2 madárnál többet se érdemes, mert a folyamatos szakítás mellett még komolyan sebeznek is. Türelem, a tank fut jó nagy köröket, a boss alig üti, van idő! Ha a madarak elfogytak tank be középre, beleáll a bossba. Amire itt érdemes figyelni, a boss ha dumál és elfordul a tankról akkor területit sebez, ami meglehetősen fáj. A jó hír, a boss szakítható, tehát ha azt látjuk erre készül szakítsuk! Kb. ez a taktika lényege, ha erre figyelünk simán lemegy.

The School at Tham Mírdain

A School (Iskola) esetén sincs különösebb taktikára szükség, inkább csak türelemre. A beérkezés után (déli nyúlvány) érdemes először a körfolyosót kitakarítani, itt először az ijjászokat javasolt nyakon vágni, illetve figyeljünk, mert van néhány kisvezír aki körbe sétál nehogy hátba támadják a csapatunkat - bár különösebb bajt akkor sem okoznak. Ha körbeértünk, a középen lévő téren akad egy kis boss, érdemes a lépcsőtől és a bosstól távolabbi bejáratnál kezdve egyesével a csoportokat letolni, aztán jöhet a boss. Barátunk mögött állnak a segédei, akiket egyesével behív ahogy csökken az élete, az utolsó a trükkös, aki nem ránk támad hanem elfut felfele a lépcsőn. Érdemes elkapni, stun, root vagy simán kinyírni mielőtt eléri a lépcsőt, mert behív egy izmos barátot. Ha végeztünk a kisboss-szal, irány fel a lépcsőn, ahol a tanterem előtt áll a pedellus két diáktanács taggal. Itt sincs semmi extra, az egyik add-ot ha van rá karakter CC-zük (stun, fear stb) a másikat öljük le, aztán a második add következik, végül a kisboss. Ha nincs CC karakter, tankon a világ szeme meg a heal-eren. Ismét egy láda, és kinyílt az osztályterem ajtaja, ahol a szorgos diákok épp Sarumán tanait böngészik, miközben néhány osztálytársuk a könyvek elégetésével bíbelődik.

A level 65 felett a Challange az, hogy egy aránylag rövid időn belül el kell oltani a fal mellett meggyújtott 10 könyvet. Ez elég nehéz lenne a teljes osztállyal a nyakunkon, úgyhogy taktikázni kell. A dps és heal félreáll az ajtóból, a tank pedig berohan a terembe, fut egy kört bent majd irány le az iskola udvarra, és körbe futtatja az osztályt a körfolyosón. Az osztályban már csak a boss marad így, aki viszont nem támad, így a dps és heal karakter be tud menni és eloltja a könyveket.

Az update5 előtt itt volt még egy trükk. A Challange ugyanis a 10 könyv eloltásával meglett, és megkaptuk a superion third/fourth markot a boss leölése nélkül is. Ilyenkor a trükk az volt, hogy a dps/heal leave instance-et használva kiment a területről, és miután kiértek a tank kilépett a fellowshipből aminek következtében rögtön kidobódott a területről. Ilyenkor az udvar közepén lővő bosst se szokták leölni, hiszen a futtatás körben történt. Ez volt az úgynevezett fast run. csak a markokra ment a csapat. Az update5 után a challange változott, a boss megölése is belekerült, de mivel megszűntek a superior markok ez nagyjából a kutyát se érdekelte, ez az insta is elvesztette jelentőségét.

Visszatérve a taktikához tehát a könyveket eloltottuk, a tank lent fut körbe. Ezután a tanulók kiírtása következik, érdemes az ijjászokkal kezdeni, aztán a nagyobb csávókkal, végül az aprólék. Az elején a tank futtat, és egyenként kell lehúzni róla a nagyfiúkat, a végén a kicsikkel érdemes bemenni a füves területre és ott gyorsan ki lehet végezni.
Ezután jön a boss, semmi extra, klasszikus taktika, tank behúzza a sarokba és elfordítja a többiektől. Az elején ki fog osztani egy nagy pofont, illetve szeret stun-olni, ha van Lore-master a csapatban anti-stunt pakolja lelkesen a tankra.

Utolsó módosítás:2012-01-27   Vissza a nyitólapra