LW 1. (bevezetés)


A játékban a kezdetekben a fegyverünk vagy receptből gyártott vagy drop-os valahonnan esett fix valami, adott statokkal, fix dps-sel. Van viszont a játékban egy un. Legendary fegyver és Class item rész, ami a játékba egy teljesen új színt visz. 

45-ös szinten fel lehet venni Eregion déli részén Echad Dunan-nál a Volume II. Book 1. Epic küldetést, ami elvégzése után megkapjuk az első un. Legendary weapon-unkat. Nincs előzménye, tehát mindegy hol tartunk a többi book-os küldivel! 
Jó tudni, ez egy zárt instance mint az új karaktereknél pl, tehát külső segítséget csak akkor kapunk, ha egy másik hasonlóan első legendary weaponért/itemért (innentől LW) induló játékos segít. A fő vonal lv50-es solo küldetések, 45-ös szinten is könnyedén megcsinálhatóak, gyűjtögetés, beszéd és videó nézés a nagy része, 4 varjút és 3 farkast kell leölni összesen, szóval nem kell félni :) 
A küldetés sorozatban van egy mellékszál az un. Explorer vonal, amiért néhány classnak elég jó cuccokat lehet kapni, főleg ide jó, ha nem egyedül vagyunk. Fontos, és ezt a játék is írja, hogy a záró küldetés után az explorer quest-eket már nem tudod elérni! 
A másik fontos dolog, hogy az első fegyver után NINCS VÉGE az epic küldetésnek, 51-es küldetésként folytatódik (tehát minimun 46-on lehet felvenni!), van még egy kör a 2. legendary class itemért. 

Na ennyi bevezetés után pár szó a legendary eszközökről. Jó tudni, ez önmagában egy elég szerteágazó dolog, már-már egy külön játék a játékban, ezért hosszú és bonyolult leírás következik ami közel sem lesz teljes. 

LW beszerzése: 
Első hely ahol eshet Eregion déli része, itt főleg kisebb szintre esik ezért az elején itt érdemes kaszabolni. Innentől felfele minden térképen (mória, Mirkwood, stb) már sűrűbben esik de nagyobb szintre. 
Emellett vehetünk is barter itemért, móriában esik pl. a törpezsák vagy a tablet amiért lv53-59 közötti LW-t cserélhetünk, ezek sűrűn esnek. Természetesen van más módszer is, illetve minden magasabb térképen cserélhetünk, mirkwoodban pl. a bronz levél, és még ezer más módon hozzájuthatunk. A legegyszerűbb szerintem a móriás 2 barter item, mert az tényleg tonnaszám hullik. 

Alapok: 
Minden karakternek kettő lehet a kezében, többnyire egy fegyver és egy class item, pl. Guardian-nál egy fegyver és egy öv, nevezzük együtt itemeknek. Minden itemnek vannak tulajdonságai, amit -és ez benne a csodálatos- magunk tudunk variálni, fejleszteni. Gyakorlatilag személyre szabhatjuk a fegyverünket, növelhetjük a DPS-ét pl, a segítségével karakterünk tulajdonságait javíthatjuk, szóval nagyon hasznos jószágok. 
Minden LW class-hoz kapcsolódik. Eddig egykezes kardot felvehette egy guard, champi, hunter, stb. akinek volt rá passzív skillje használhatta, LW-t csak a megfelelő osztály, plusz van egy minimal level igénye is a viselő karakter felé. 

NPC-k:  
A LW azonosítatlanul kapjuk, tehát első dolgunk beazonosítani (identifikálni). Ezt a Forge-Master teszi meg, ez gyk. azt jelenti, hogy az alap 3 legacy-t random legenerálja nekünk a játék. Forge-mastert lv50-nél nagyobb területen szinte minden lovas pontnál találunk, kisebb területen Eregionban, Rivendellben és Thorin's Hallban van. 
Aki még érdekes számunkra, az a Relic-master aki mindig együtt ácsorog a Forge-master-rel, nála lehet pl. fegyvert bezúzni, illetve a relic-ekket variálni. 

LW kezelése: 
A legendary itemből alapban 6db-ot tarthatunk magunknál aktívan (TP-ért 8-ra bővíthető), amiket a Legendary Items (Shift-i) kezelőpanelen tudunk elérni. 
A fegyvert identifikálás után ezen a panelon berakjuk egy üres slot-ba, innentől hozzánk van kulcsolva, nem vehető ki a zsákból sem. 

LW élete: 
Forge és Relic masterMinden beslot-olt fegyver aminél nem kapcsoljuk ki XP-t gyűjt ugyan úgy mint a karakterünk a leölt lényekért (küldikért sajnos alapban NEM). Nagyobb szinten a küldetésekért külön LW XP-t is kapunk, illetve dropként eshet rúna ami szintén LW XP-t tartalmaz (lv50-től használható). XP elosztásról annyit, hogy érdemes minél többet bent tartani (kvázi telepakolni minden slotot) mert bár az XP eloszlik, nem egyenes arányban, 6 eszköznél 200% feletti XP-t dob szét! 

Minden szintlépéskor kapunk pontot amivel a fegyverünk tulajdonságait javíthatjük. A fegyvernek is van max levelje (V2B1 elsőé fix lv40), alapban lv60, amit egy scroll segítségével kitolhatunk lv70-re (scroll of delving). Ez azért érdekes, mert így több elkölthető pontunk lesz. Azt tudni kell, a fegyver szintje sokkal gyorsabban nő, mint a karakteré, tehát nem kell megijedni attól hogy 60-70-es szintet lehet elérni velük. Ez a level nem azonos a fegyver minimal viselési leveljével, ami a fegyvert használó szintjét limitálja. 

10 szintenként a LW un. reforge-oláson esik át. 30-as szintig ilyenkor kapunk +1 legacy-t, amit kettő-kettő random felajánlottból választhatunk. Reforge-olás szintén a relic-masternél történik. 
30-as szintnél felett elérjük a maximum 6 legacy-t, afelett a reforge-nál felajánl 2 legacy-t amiből egynek a tier-jét egyel megnöveli. Reforge szintekről bővebben lásd itt.

Ha a LW már nincs szükségünk, betörhetjük, ez a Decontruct amit a Relic-master végez el nekünk. Érdemes figyelni, a slot-olt LW többnyire le vannak lakatolni, tehát előbb tegyük láthatóvá ezeket, nyissuk fel a lakatot utána lehet reforge-olni. Ez arra van, nehogy véletlen olyant törtjünk be, amit nem kéne. Kézben lévő LW nem törhető be. 
Betörés után a LW szintjétől függően kapunk belőle relic-et, ItemXP rúnát, shardot, lv 31 felett scrollt egy kiválasztott legacy-val, esetleg legendary fegyver gyártáshoz szükséges alapanyagot. 

A fegyvernek van egy viselési szintje, mint ahogy megszoktuk a ruhánál, fegyónál eddig is. Ez még egy dolog miatt fontos, el vannak választva a LW-ok a 60-as viselési szintnél. Addig a scrollokból a lesser ... kezdetű is elég ami olcsóbb, plusz a lv30-on kivett scroll csak 60-as LW-ig használható. lv61-gyel felléptünk a felső szintre, ahol már a sima lesser nélküli scroll jó csak, és a kivett legacy scroll már lv65-ig bármilyen fegyerre rárakható. Level 65 felett pedig a greater scrollok kellenek, legacy scroll pedig legalább 65-ös fegyverből jövő legyen.

LW-nak van kora is, harmad másod és elsőkori item lehet. A harmadkori (third age) lila a leg-"gagyibb", többnyire ez esik tonnaszám és szinte bármilyen szintre eshet kb lv51-től. A másodkori (second age) kék színű és a leginkább használt ritkán esik és lehet készíteni is. Az elsőkori (first age) sárga és nagyon-nagyon ritkán esik, készíteni pedig elég nehéz mert ritka item kell hozzá, úgyhogy igazi kuriózum. Gyártotta vagy barterelt First age lv60 és lv65-re van csak, second és lv75-re is, droposként érkezhet köztes szintre is.
A különbség közöttük a kiosztható pontok számában, az alap statokban és még jópár dologban van. A részei viszont mindnek ua, és a fejlesztése is tehát ebben nincs különbség.

A folytatásban megnézzük a fegyverünk adatlapját, megismerkedünk a Legacy és a fix statok fogalmával.

Utolsó módosítás:2012-07-26   Vissza a nyitólapra