LW 3. rész (relics)


Fegyverünket most a Legendary Items panelban láthatjuk. A fegyver lapján (képet lásd itt) a RELICS alatt 4 csoportot láthatunk, a fenti képen azok ábráit a jobb-felső részben fedezhetjük fel. 
Minden fegyverbe bele lehet rakni 1-1db setting, gem, runa és egy gyártott un. crafted relic-et. Ezek a relicek is rendelkeznek tier értékkel 1-6 között, itt minél nagyobb a tier annál nagyobb értékkel növeli a tulajdonságunkat. Nézzzük konkrétan az elsőt. 
Ez egy "Gold setting of the abyssal depths", amit tier6-os és ad +22 mightot és +650 offence ratingot. Ugyanez tier 1-esként "bronze settings of might" néven fut, és csak 15 mightot valamint 500 offence ratingot ad. 
Természetesen többféle setting, gem, runa és crafted van hogy minden class megtalálja amire szüksége van. 

Nade honnan jön a kisbaba, avagy hogy lesz ilyen relicünk?
Minden LW (Legendary item) betörésekor kapunk bizonyos számú relic-et. 1-es szintűnél fixen 1db tier1-es jön ki, ezt többnyire akkor tesszük ha olyan LW esik a leölt mob-ból ami nekünk nem jó, pl. guardian-ként egy hunter dagger. Ezt egyszerűen identify-zzük majd decontructoljuk, 1db T1 random relics a jutalmunk. Nem tűnik soknak, de rengeteg esik 50+ térképeket, csak győzzük elrakni amíg be nem bírjuk törni. 
Ennél sokkal hatékonyabb viszont, ha saját class LW esik, és azt hízlaljuk. Ha már level 2, legalább 3db tier1-es esik, ez random kritelhet is, amikor aztán hullik az áldás, láttam már lv2-n betört fegyverből 3db T4, és csomó T2, T1 relicet is esni, persze ez azért ritka. 

A reliceket lehet kombinálni szerencsére, 4db T1-ből 1db T2 lesz, onnantól 3db kell mindig a szintlépéshez. Ezt a Relic-master-nél a Relic forging fülön tudjuk elkövetni némi ezüstért cserébe. Az auto combine esetén ő választ, de mi is kiválaszthatjuk melyikeket vonja össze 1db nagyobbá, az eredmény mindenképpen random lesz de annyira, hogy 3(4) settingből lehet runa akár, csak a tier értéke a biztos de ez nekünk elég is. 

Következő kérdés, oké, van 3db tier6-os relices, de ebből 2 settings 1 runa és egyik se nekem való. Buktam? Szerencsére nem! 
Relic-master barátunk ugyanis segít. A 3. fül Melding névre hallhat, ami alatt mi kiválaszthatjuk a számunkra kívánatos GEM-et pl, és rákattitva megkapjuk azt miből csinálja meg nekünk. Ehez az alap T1-T6 cuccoknál csupán egy bármilyen azonos szintű relic és némi shard kell. Így ha van 3db értéktelen T6-os relicünk, némi shard segítségével abból 3db. nekünk hasznos lesz amit már bele is pattinthatunk a fegyverbe és az élet szép. 

Felmerül a jogos kérdés, mi az a shard?
Nos ezt kaphatunk random a fegyver betörésekor, illetve farmolhatunk is, amit úgy tehetünk meg, hogy gyártunk vagy veszünk (kérünk) crafted relic-et, majd azt a relic-masternél a 4. fülön lévő refine fülön shard-dá törjük. Lehet itt hagyományos relicet is betörni, de az túl értékes, ne tegyük. Crafted relicet kell gyártani nagyon sokat (vagy venni) és azokat bezúzni a refine fül alatt a craftedet választva. 

Megint egy kérdés, mi az a crafted relic?! 
Nos egyszerű, ahogy a nevéből is sejthető ezt mi vagy más játékos tudjuk gyártani. Szükség van hozzá egy supreme és guild kindred szintű szakmára, majd meg tudjuk vennni a szükséges receptet. 
3 szintű crafted relic-et gyárthatunk, az első Tier I-est lv60-ig és naponta, a Tier II-t lv61-től LW-ba és három naponta. Az elsőhöz csak alapanyag kell, a másodikhoz ez az item, beszerzése móriában Anazârmekhem-ben a Relic-mastertől felvehető küldetésből. Nézzük ki mit gyárt:

Szakma Tier I Tier II
Cook +50 Morale +100 Morale
Jeweller +10 Will +20 Will
Metalsmith +10 Might +20 Might
Scholar +50 Power +20 Power
Tailor +10 Fate +20 Fate
Weaponsmith +10 Vitality +20 Vitality
Woodworker +10 Agility +20 Agility

A harmadik recept speciális, ugyanis boundos tehát csak magunknak gyárthatunk relicet. Supreme master kell hozzá (tehát maxon a supreme szakma) és szintén egy spéci item, ezt Mirkwoodban Ost Galadh Relic-master-énél kapjuk, és hetente egyet gyárthatunk. A barter itt nem fix, hanem a guild leadernál magunk választhatjuk mi kell, függetlenül a szakmától mindenki ugyanabból a négy darabból választhat. Ezek 61-es LW-től rakhatóak be, és nem basic statot növelnek hanem ezek közül választhatunk:


Name Stats
Symbol of Battle +390 Melee Critical Rating, +390 Melee Offense Rating
Symbol of Accuracy +390 Ranged Critical Rating, +390 Ranged Offense Rating
Symbol of Tactics +390 Tactical Critical Rating, +390 Tactical Offense Rating
Symbol of Vigor +390 Outgoing Healing Rating, +390 Tactical Critical Rating

Ha belegondolunk mit jelent 10-20 stat ha már van 1000+, könnyű belátni a legtöbb esetben érdemes ilyen T3 crafted reliceket használni, ha pedig már minden fegyóban van akkor shard miatt érdemes gyártani.

Említettem, hogy az alap T1-T7 relicnél. Van más is? 
Igen, a melding fülön ha lefele megyünk a T7 alatt találuk speciális relic-eket. Unique (level 55), Singular (level 60), extraordinary (level 65) és Remarkable (level 70). Ezek az igazi finomságok,csak sokba vannak, egy 65-ös extraorinary settinghez 3-4db meghatározott T6-os relic kell plusz csomó shard, level 70-eshez T7-es és még több shard kell. De egy igazi fullos fegyverbe ilyen speckó relic-eket fogunk látni.

Utolsó módosítás:2011-11-25   Vissza a nyitólapra