LW 4. rész (scrollok)

Hosszú téma ez a Legendary fegyver/Item dolog, de pont ez benne a jó, játék a játékban. Ami az előző részekből még kimaradt az a scrollok használata, segítségükkel a LI további képességei módosíthatóak, sőt bővíthetőek, így legalább olyan fontos ezek ismerete, mint a legacy vagy relic-eké.

Sebzésmódosító scrollok

Alapban a fegyver Common Damage-el rendelkezik, amivel az a gond, hogy nagyon-nagyon sok ellenfél extra védelemmel bír a common sebzésre, sőt van olyan, amit egyáltalán NEM SEBZEL common damage-es fegyverrel! Röviden, ne hagyjuk common sebzésen a fegyót. A sebzés fajtákról már írtam, javasolt a westernesse és a beleriand használata.
A sebzés módosításhoz egy scrollt kell ráolvasni, amit legkönnyebben Móriában Dolven View-ban a lóponttal szemben ácsorgó két törpnél lehet kifarmolni 10-15 perces instázással, de galtrevben napi ismételhető küldetésért vagy Stangardban tokenért komolyabbakhoz is hozzáfész. Ezen a linken találsz útmutatást, hol milyen sebzés és title módosító scrollt lehet kifarmolni. 
Többféle scroll is akad, és nem csak fegyverre hanem a class itemre is van scroll, pl. a jobbra látható Guardian övre egy olyan került ami 608 tactical mitigation mellett még 27 vitality-t is ad, a fegyveren pedig olyant látunk ami a sebzést beleriandra módosította, emellett 300 physical mastery-t ad. Nagyon sokféle scroll van főleg Roi óta, érdemes böngészgetni és adott esetben cserélni, ha a felszerelésünk később módosult. Pl. ha a tanknak kevés a blokk, rakhat blokkos scrollt, de miután mondjuk ékszerekkel már elérte a kívánt szintet egy vitality-s scroll onnantól hasznosabb. A lényeg, hogy cserélhető, variálható méghozzá olcsón, úgyhogy tegyük is ezt!

Legacy-k erősítése

A LI alapban ritkán érkezik Tier 6-os legacyval, ha cserélünk rajta az ugye T2-vel kerül rá, stb. A kiosztható pontok száma véges, viszont egy legacy erősítéséhez szükséges pontok száma függ a legacy tierjétől. Egyszerűsítve minél magasabb a legacy tier-je, annál olcsóbb a növelése, ezért érdemes felhúzni tier6-ig. Egy apró de hasznos javaslat: Használjuk a LI Spender-t, ne foglalkozz vele, hogy csak 65-ösig ismeri, működik. Rakjuk össze a LI-ünket benne, és kezdjük el növelni a legacy-t tierjét. Nézzük meg, hogy miként tudjuk kiosztani lehetőleg a teljes pontunkat. Ezzel spórolhatunk is, ugyanis kiderülhet hiába húzzuk az összes legacy-t T6-ra, nem elég akkor se a pont, tehát lehet elég T4-en hagyni, ugyanott vagyunk, így megspórolunk néhány feleslegesen beletolt drága empowerment tekercset.

Az (Lesser/greater) Empowerment scroll amivel a legacy tier-jét egyel tudjuk növelni, a (Lesser/greater) Delving scroll pedig amivel lv60-ról lv70-re lehet kitolni a fegyver XP szintjét (több pont, +1 reforge). Ezek mind fontosak ahoz, hogy a fegyverben lévő lehetőségeket minél jobban kihasználd! Mindkét tekercs beszerezhető küldetésekből, barterelhetőek speciális ismételhető küldetésekből kapott repu itemekért és megvehetőek a skirmish campben is a Legendary-s NPC-től.

Érdemes megemlíteni a Legacy stat scrollokat, Ezek Legacy of ... (might, will, vitality, agility, fate) névre hallgatnak. Ez arra jó, hogy egy legacy-t (praktikusan egy kevésbé hasznosat) lecserélj erre. Egy fegyveren egy statból csak egy legacy lehet, de több statos viszont elfér, tehát rakhatsz egy fegyóba akár will+fate+vitality legacyt is ha épp arra van szükséged.  Book-os küldikért kapod, Enedwaith-ben lehet barterelni illetve AH-ban érdemes nézelődni, bővebben itt. Amit még jó tudni, ugyanaz a statos tekercs nagyobb használói szintű fegyverben nagyobb statot ad.

A Great River kiegészítővel érkezett egy új eszköz, a (small) Star-lit cristal. Ebből maximum hármat lehet egy LI-be belerakni, és az Upgrades: *** részen láthatjuk (a kardban 0, a sárga övben 3db van). Alapvetően a fegyver legacyját erősíti, de nem mindet. Amit biztosan növel, az a LI elsődleges "virtuális" legacy-ja, tehát fegyvernél a DPS, ne gondoljunk sokra 75-ös fegyón 2-3DPS csupán. Ami viszont érdekes benne, hogy bizonyos legacy-k erejét tovább növelni, csak sajnos nem mindegyikét!

Before and after star-litNehéz megmondani mi a logika, én amire eddig rájöttem:
Biztosan NEM változtatja az alábbi legacy-k erejét:
Százalékos értéket növelő; hatóidőt vagy CD-t változtató; target számot növelő.
Biztosan NÖVELI az alábbi legacy-k erejét:
Ami valaminek a "számos" erejét növeli pl. a ratingek; összes stat legacy

Ezt azért érdemes figyelembe venni, mert pl. a fenti Guardian öv egy százalékost kivéve minden legacyját erősítette (a jobb oldali nagyítható képen látható ua. az öv 0 és 3 kristállyal, így ebbe nagyon megérte belerakni, de pl. egy RK kőbe ahol a legacy-k mind százalékos értékkel bírnak csak egy kevés DPS növelés lesz a jutalmunk, esetleg a statos legacy lesz erősebb ha van benne.

Utolsó módosítás:2012-07-13   Vissza a nyitólapra