Legendary Trait

Level 39-en felvehetünk a trainerünknél (shop!) három darab könyvet. Könnyű megismerni, mert több száz silverbe kerülnek :) Ezeket elolvasva (use-old) kapunk 3db deed-et. Fontos! A deedek első lépése, hogy beszélni kell valakivel, ez classonként eltérhet de a deed írja. Miután csevegtünk az illetővel (pl. Elrond rivendell-ben) a deed kinyílik, és láthatjuk hogy egy-egy könyv ellopott 8 lapját kell megkeresnünk ahoz, hogy megkapjunk egy-egy igen jó kis un. legendary trait-et.

Hogy a manóba lesznek meg azok a lapok?
Nos, a 8-8 lap kétfele van osztva, felső 4 és alsó 4 nap könyvenként. Az egyik felét Misty mountain-ben a másik felét pedig Angmarban találjuk meg. Ezek a lapok MOB-okból esnek véletlenszerűen, és fontos hogy nem állatból! Tehát ork, ember, félork, goblin, angmarim stb. jöhet de pl. farkas, medve nem jó. Normál esetben ahogy a küldetéseket csináljuk ezeken a területeken és szép lassan meglesznek a 3 könyv hiányzó lapjai. A többség azonban nem így tesz, hanem elmegy úgymond lapot farmolni, hogy mielőbb használhassa a traitet.

Lap farmolás
Két általam is kedvelt hely van, ezek jellemzője hogy nagy a népsűrűség de alacsony a mobok szintje, így jól lehet haladni. Misty mountainben a kedvelt hely egy goblinoktól hemzsegő hegyi út és környéke (22.3S 0.9E), Angmarban pedig Ram Dúathnál (4.7S 36.8W) lévő ork tábor. Mindkét hely így 39-en az alacsony szint ellenére is kihívásos, úgyhogy ha szeretnénk haladni keressünk magunk mellé néhány társat. Mivel ezek népszerű helyek, ha azt látjuk valaki le-fel rohangál és öli a mobokat próbáljunk összeállni vele. Egyrészt gyorsabb, másrészt nem veszitek el egymás elől a mobot, win-win.

Nem akar az utolsó esni!
Ha annyi aranyam lenne, ahányszor ezt hallottam milliomos lennék a lotro-ban. Szinte mindenki átéli, az elején tök jól estek a lapok, de már fél órája semmi. Erre jönnek az okos tanácsok, menj át máshova, de "gondolkozzunk Béláim". A lapok random tehát véletlenszerűen esnek. Ez tény. Hogy működik ez? Leöljük a goblint, és kifosztjuk. A gép ekkor dob egy "kockával", adjon-e lapot és ha igen melyiket. Elég sok a variációk száma, nem?
Az elején 24 lap jó nekünk, tehát 24x több az esélye hogy olyan lapot sorsol ki a gép ami nekünk kell, mint a végén amikor egy bizonyos lapra hajtunk! Bár mi úgy látjuk nem dobják a lapot, dobják azok ugyanúgy mint eddig, csak nem a számunkra jót! Egy biztos, a 3 trait kifarmolása még csapatban is több órás móka, egyedül akár egy nap is elmehet rá, és a vége lesz az legidegörlőbb. Legyünk türelmesek, mert megéri.
Még egy jótanács: üres táskákkal menjünk, mert rengeteg recept és egyéb cucc fog esni!

Van még több legengary trait is?
Igen. Az első három legendary traitet követi még néhány, összesen hetet gyűjthetünk.
Kapunk egyet ha a Mines of mória deedet megcsináltuk, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a móriás epic (Vol II. Book1-6) küldetéseket befejezzük, ez nincs szinthez kötve de mória jellemzően 50-es szinten játszott.
Nagyobb falat lesz a level 50-es küldetés sorozatot, amely során három fordulóban mobokból eső tárgyakat kell elvinni egy NPC-nek. Az első két körös több darabos item sima mobokból esik, az utolsó négy darabot viszont Car Düm illetve Urugart classic 6 fős instában (Angmar térkép kell hozzá) lévő bossokból kell kiütni. Ezek a tárgyak nem boundosak, tehát ki lehet farmolni nagyobb karakterrel, meg lehet venni AH-ban sőt skirmish campben is markért.
Van egy könnyen megszerezhető trait, ehez csupán osztályunknak megfelelő móriás (guards vagy miners) kindred reputáció kell, majd a repus barteres törpnél megvehetjük a könyvet lv58-as szint felett.
Az utolsó traitért egy móriás 6 fős classic instance boss leölése lesz a feladat, ezt soloban nem lehet megcsinálni, illetve mória térkép megléte nélkül szintén esélytelen. Induló szint lv58 itt is.

Utolsó módosítás:2011-11-18   Vissza a nyitólapra