Mi a LOTRO?

A LOTRO a Lord of the Rings Online szavak rövidítése, magyarul a Gyűrűk Ura online MMORPG szerepjátéké. 

Nagy előnye, hogy 2010. novemberétől ingyenesen is lehet játszani, tehát ha ismeretlen számodra a szerepjátékok világa vagy csak belefáradtál, hogy minden hónapban fizetned kell máshol (pl. WoW), javaslom próbáld ki! A játékot letöltheted a http://www.lotro.com/support/download-lotro/ oldalról (7-10Gb felbontástól függően), majd egy ingyenes Turbine regisztráció után már játszhatsz is. 
Tehnikailag több szerveren lehet játszani, ezen NEM átjárhatóak, fizikailag az USA-ban találhatóak. Magyarokat a Snowbourn szerveren találni leginkább, érdemes ezen játszani. Jelenleg csak bankkártyás fizetés érhető el számunkra, se paypal se más biztonságos fizetési mód nincs.
Fontos megemlíteni, a játék nem magyar, tehát alapszintű nyelvtudás nélkül nem fogunk boldogulni vele, vagy nagyon nehezen! Szerencsére alap vagy gyenge középfok már elég, amit nem értünk meg tudjuk kérdezni más játékosoktól.

A játék ingyenes, de természetesen ösztönöznek arra, hogy fizess is néha. 3 account típus létezik, a Free (ingyenes) a VIP (szinte mindenhez hozzáfér de fizetős) és a Premium (Vip utáni köztes). A játékon belüli pénzen (gold, silver, bronz) felül van egy accounthoz kapcsolódó fizetőeszköz az un. Turbine pont, röviden TP. Ezt kapsz a játékon belül is különböző dolgok teljesítése után, de veheted valódi pénzért is. Bizonyos dolgokat csak TP-ért kapsz meg, de fontos: nincs olyan dolog amit ne kapnál meg TP-ért vagy játékon belüli pénzért! Így tehát kijelenthető, a játék játszható ingyen is, de nem titok úgy elég sok időt kell unalmas TP "farmolással" tölteni.

Kezdetben 2 karakter slotunk van, ami bővíthető. Ebbe a slotba készíthetünk egy-egy karaktert, amihez választhatsz fajt, nemet, illetve azon belül kasztot/osztályt (lásd kép). Minden karakternek lehet szakmája is, egy szakmából beléphet az un szakmai Guild-be amivel speciális dolgokat is gyárthat. Vehetünk házat, alapíthatunk klánt, vannak chat csatornák.

A játékterület hatalmas, több térképből áll és folyamatosan bővül, ezek Tolkien középföldjének térségeit fedik le. Térképenként (több)száz küldetést találsz adott szint-tartományban. A karakterek 85-ös szintig húzhatóak fel, nagyjából 30-as szintig lehet eljutni az alap elérhető 4 térképen, utána szükséged lesz továbbiak megnyitására, hogy az ottani küldetéseket elérd. Ezt TP-ért tehetsz meg vagy VIP státusz megvásárlásával. Innentől vagy veszel/farmolsz TP-t, vagy befizetsz VIP tagságra, a döntés a tiéd.

A LOTRO játszható solo-ban is, de néhány küldetéshez mindenképp szükséged lesz csapatra amit fellowship-nek hívunk, illetve magas szinten (ha minden területet befejeztél) már egyedül nincs is mit csinálni. A játékon belül a klánokat Kinship-nek hívják, alapíthatsz vagy beléphetsz már meglévőbe.

A PVP itt kétféle van. Az egyik PvMP néven fut, belebújhatunk egy szörny szerepébe egy kijelölt zárt térképen vagy odamehetsz ezen más játékos által irányított szörnyek ellen harcolni a saját karaktereddel. A másik az un. Spar kihívás, ahol közvetlen más játékossal is mérkőzhetsz de csak ha Ő is elfogadja a kihívást. Akaratok ellenére nem támadhat meg játékos.

Sokat lehetne még írni a játékról, de javaslom inkább töltsd le, és játsz vele.

Utolsó módosítás:2013-06-24   Vissza a nyitólapra