PvMP Creep Oldal

Monster Oldal

A Monster player oldalon (ők a Creep-ek) akár ingyenes előfizetéssel is játszhatunk, alapban az Orc Reaver ingyen és azonnal, VIP-ként vagy TP-ért megvéve a többi faj is elérhető.
Mielőtt nekiállhatnánk a monster oldalon játszani, rendelkeznünk kell egy 10es vagy afeletti szintű karakterrel a jó oldalon. Ha ez megvan kattintsunk a monster play gombra, és átkerülünk a gonosz oldal bejelentkező képernyőjére. Az új karakter készítése elég primitív csak megadjuk a nevét és már indulhatunk is, se kinézet se más nem változtatható itt.
Ahogy látható itt nincsenek karakter slotok mint a freep oldalon, minden fajból csak egy karakterünk lehet.
A monster fajok bázisa Gramsfoot, ahol minden fajnak van saját NPC csoportja. Itt tudunk traitelni, skilleket venni, Rank lépésnél feltétlen keressük fel őket!

A Monster oldalon nincs ló amivel gyorsan lehetne közlekedni, viszont minden class már rank 0-án kap egy +25% out-combat futásgyorsító skillt (March!). Az öt főbb helyen (Lugazag, Isendeep mine, Tol Ascarnen, Tirith Raw, Grimwood Lumber Camp) naponta teljesíthető questekért deed-ből vagy Sigil of battle itemért 3 féle térképet kaphatunk az alábbi előnevekkel:
Crude - piros jel, 30p CD
Poor - sárga jel, 10p CD
Good - zöld jel, 5p CD
A háromféle térkép a megfelelő területen belül kicsit eltérő helyre visz, ez látható a jobb oldali nagyítható térképen (zöld-piros-sárga célkereszt). Fontos tudni, hogy a térkép tipusok azonos CD-n vannak, tehát ha elhasználunk pl. egy Crude Tirith Raw mapot, az összes többi Crude map is CD-re kerül. Ezek mellett kapunk mapot Gramsfoot-hoz is, egy egyszerű deed-ért cserébe (beszélni kell minden helyőrség parancsnokkal) 1 perces CD-vel rendelkezőt is.

A játéknak a Monster része főként a pvp-ről szól tehát játékosok ölésével (infamy pontokat szerezve) leszünk erősebbek, bár questeléssel is lehet haladni, sőt az első néhány szintet ajánlatos úgy megszerezni. Nincs lehetőség bóklászni, fesztiválozni vagy más békés cselekedetre, Ettenmoor háborús övezet amit a creep karakter elvileg nem képes elhagyni, úgyhogy pacifista beállítottságú játékosoknak nem ajánlott a monster oldal.

Monster skillek és traitek

A Creep oldalon nincs lehetőség páncél, ékszer, fegyver vagy más tárgy viselésére, illetve class pontokat se tudunk szerezni, sőt minden újszülött creep automatikusan a legmagasabb level szinten éled.
Itt kizárólag a Rank és az általa elérhető skillek, traitek valamint az Audacity határozza meg az erőnket.

Statok: Vannak itt is statok alap értékeit elsősorban a faj tulajdonságai határozzák meg, traitekkel, rainkkal növelhetjük.
Skillek: A Rank 0-án kapott néhány skill-t ahogy erősödik a karakterünk Rank-ja úgy fogjuk bővíteni, de creep oldalon közel sincs annyi skill mint a freep oldalon, a végén nagyjából egy tucattal rendelkezünk.
Léteznek passzív képességek amelyeket szintén szintenként kapunk, ebből egyet ingyen minden szinttel automatikusan megvehetünk, ez a Battlefield promotion amely növeli a sebzésünket, moralt és powert, finesst és incoming healing rate-et. Emellett az első pár Rank alatt további erősítő passzív skilleket is kapunk (moral, power, attack, crit, stb). Itt található az Audacity is ami Rank-tól függetlenül commendationból 19-es szintig növelhető.
A traitekből a creep oldalon is 4 fajta létezik. Az apperance trait-ből egyszerre csak egyet lehet behelyezni, ez határozza meg a karater kinézetét. Ezt vehetünk [greater] Sigil of battle vagy fesztiválon kapott Sigil of Dedication itemért, illetve commendation pontért is. Vannak corruption traitek (ezek nagyjából a jó oldal virtue trait-einek felelnek meg), egyszerre 6 db-ot lehet behelyezni. Vannak itt is class traitek, ezek azonban egy-egy képességet erősítenek, vagy valamely alaptulajdonságon javítanak, traitágak nincsenek, egyszerre 7et lehet használni. A faji taitek a legerősebbek ezek nagyon nagy mértékban növelik a karakter valamely tulajdonságcsoportját, egyszerre 5 lehet aktív. Fontos tudnivaló, hogy a traitelést nem bard hanem corruptor nevű NPC-nél tudjuk elvégezni.

Az aktív és passzív skilleket és traiteket commendation pontért vehetjük meg, és mindegyikhez tartozik egy minimális használati Rank is. Ám ez a Rank korlát megkerülhető többféle módon is. Megvehetjük őket TP-ért, mithril coinért, illetve lootboxból vagy anniversaly boxból eső speciális itemért (Greater Sigil of Battle) cserébe. Így akár egy alacsony Rankú creep is rendelkezhet akár az összes skillel és traittel. Nagyjából Rank 6-ig nagyon gyorsan fel lehet fejlődni, és aktív játékkal a R7-R8 se több egy-két hétnél, tehát szerintem érdemes ezeket a kerülő módszereket a nagyobb R9-15 képességekre elhasználni.

Creep oldalon csak etten terület érhető el, a fejlődéshez a főbb várakban illetve Gramsfoot és Dár-Dazag-ban elérhető questek adnak Infarmy és Commendation pontokat. De igazából a csapatjáték (24 fős raidek) illetve nagyobb szinten az 1-1 elleni harc során lehet pontokat gyűjteni.

Deedek

Monster oldalon elég kevés a deed, a legfontosabb a már említett területi quest deed amiért a map skilleket kapjuk, van három emote deed a többi slayer tehát öllős deed amiért commendation jár csupán a title mellé. Így ha a térképek megvannak különösebben nem kell a deedeléssel törődni, ami igen kellemes a freep oldali Virtue farmoláshoz képest.

Warband manőverek

Nagyjából hasonlít a jó oldalon megszokott fellowship manőverek rendszerére, a 4 építőelem is hasonló ellenben jelölésük más. Viszont a kirakott kombinációk és hatásaik nagyban különböznek a jó oldalon látottaktól. (A gonosz karakterek közül a pók és az uruk blackarrow távolról is létre tud hozni minden építőelemet.)

Az építőelemek a következőek (az értékek lv95-re vonatkoznak):

red Trollok brutalitása -egyszer 2270 common damage sebzés (pirosnak feleltethető meg)
green Pókok mérge-több kisebb sebzésből áll (a sárgának felel meg) 275 és 1088 common damaget azonnal sebez, majd 272 másodpercenként 20 másodpercig.
purple Ártó szellemek félelmetessége -sebzi az ellenfelet és moral-t tölt a játékosnak egy alakalommal, viszont többet mind a jó oldalon lévő megfelelője. Ez az egyetlen építőelem melyet minden karakterosztály távolrólis tud használni. 303 common damaget sebez, illetve 969 moralt tölt vissza. (nagyjából a Zöldnek felel meg).
yellow Hullák rothadása -sebzi az ellenfelet, powert szív el tőle, illetve powert ad a játékosnak, de több kisebb adagban (csak közelharcabn alkalmazható) 255 common damaget sebez, elvesz 364 powert az ellenféltől és a creep játékosnak adja, és 10 másodpercig 2 másodpercenként 155 powert tölt vissza. (nagyjából a kék)

Troll Session play

Ha a freep erők túlzottan uralják Ettenmoort, a bejárat mellett egymást csépelő 2 troll elérhetővé válik. Ez akkor történik meg, ha a creep oldal már csak 2, vagy 1 outpostot és keepet birtokol illetve a 3. troll akkor érhető el, ha már nincs a gonoszak kezén semmi se. Csupán 500 commendation árán "nyeregbe" pattanhatunk, és egy session play keretében (a link csúnyán elavult, de támpontnak jó) trollként csatlakozhatunk a csapatunkhoz. A trollnak saját skilljei vannak, hasonló egyébként freep oldalon a ranger. Jó móka, nem is drága, érdemes kipróbálni.
Egyszerre maximum három troll session karakter lehet egy szerveren, a session play egy óráig / halálig tart (amelyik előbb következik be). A session play alatti ölésért sajnos nem jár infamy/Commendation az igazi creep karakternek.

A Troll immmunis a következőkre:
-Runspeed debuffok
-Attack speed debuffok
-Stun/Daze/Knockdown/Root (viszont a fearre nem immunis)

A jobb oldali kép nagyítható, és kicsit frissebb bár szintén elavult troll skilleket mutatja.

Utolsó módosítás:2014-04-17   Vissza a nyitólapra