PvMP fajok

Fajok és kasztok

Ahogy a jó úgy a gonosz oldalon is négy játszható faj (Ork, Uruk, Pók, Warg) közül választhatunk magunknak, itt azonban egy kaszt csak egy fajon belül van (a jó oldalon a kapitány az egyetlen ilyen). A szörnykarakterek maximális szinten indulnak, viszont kezdetben nagyon gyengék, és kevés skillel rendelkeznek. Fejlődni csak a pvp rank növelésével (játékosok megölésével, illetve napi questek teljesítésével) lehet. A monster kasztok közül az ork reaver ingyenes az össze többi 795tp. Lehetőség van a skillek tp –ből vagy Mithril coinból történő kivásárlására, ezáltal hozzá lehet jutni néhány korábban elérhetetlen képességhez is. Emiatt bátorkodtam ajánlást tenni, hogy mely kasztnál melyik magas szintű traitet vagy skillt érdemes megvásárolni, emellett hozzátenném hogy rank 6-os vagy azalatti alatti skillt nem érdemes megvásárolni mivel ez a szint még viszonylag rövid idő alatt elérhető.

Ork Reaver
A gonosz oldal elsődleges közelharcos karaktere. Egy fémmel burkolt ork 2 db egykezes fegyverrel. Dps-e valamivel gyengébb mint a jó oldalon lévő championoké, azonban mind defenseben mind moraleban messze megelőzheti már 1 közepesen fejlett reaver is. A karakterre jellemző hogy célja a legnagyobb kár okozása. Erre jó példa hogy van egy képessége mely leginkábba kapitány last standjére hasonlít. A neve dyeing rage, 50% morale alatt használható, fél perccel a használat után megöl, azonban erre a fél percre a sebzése és a futási sebessége 50%-al megnő, alig sebződik, és immunissá válik minden cc hatásra.
Ehhez a karakterhez ajánlom a dyeing rage nevű class traitet, illetve a ravage nevű skillt. A karakter 3 ütést mér a fegyvertelen(r2-őn elért skill—el képes elvenni az ellenfél fegyverét) célpontra és minden ütés nyomán jelentős dot keletkezik.

Ork Defiler
Ork DefilerEgy romlott ork varázsló aki betegségekkel és átkokkal gyengíti ellenségeit míg szövetségeseit különböző gyógyító füvekkel és nyálkákkal tartja életben. (A klasszot gyakran csak defi-ként emlegetik a playerek.) Képességeit tekintve egy healer rk-val keresztezett debuff loremasterre hasonlít. Kinézetében egy alulpáncélzott ork aki különböző (szint növekedésével egyre impzánsabb) állatkoponyákat visel sisak gyanánt fegyvernek pedig egy botot használ.  Mivel hot képességeivel magát is tudja védeni azért meglehetősen szívós ellenfél,debuffjai petig potenciálisan képesek wipe (raidszintű halálozás) okozására.
A karakterhez a blight nevű skillt és a hozá tarttozó advanced blight nevű class traitet ajánlom. A trait segítségével folyamatosan fenn tudunk tartani egy terültet, a benne tartózkodó ellenség -75% incoming healingnek örvendezhet, ha netán úgy dönt h kimegy belőle kap egy kb. 300 as acid dot-ot, ahányszor ezt megteszi annyiszor (na jó maximum 3 szor stackelődik).

Warg Stalker
StalkerA wargok létrehozása Sauron találmánya. Valamilyen módon gonosz lelket helyeznek el a farkas testében ezáltal erőssé és gonosszá téve azt, így már nem az éhségüknek hanem a sötét úr parancsinak engedelmeskednek. A wargok stealth-ben harcolnak (főképp, bár állítólag van 1 stanceük ami stealthen kívűl erősebbé teszi őket de ezt nem sűrűn látni használatban). Átlagos raideken a felderítő szerepét töltik be illetve gyorsaságuk miatt ők fogják el a lovon menekülő freepeket. Azonban a wargok falkában érzik jól magukat, és egy teljes falka bizony rettegéssel tölti el a jók szívét, hiszen bármikor felbukkanhat a semmiből 24 db túlfejlett izmos farkas. Harcmodorában nem a hasonlít a burgularra, jóval kevésbé épít a debuffokra, jellemzően magas dps-ét kihasználva próbál győzni, azonban sérülékeny, így a csata sűrűjében könnyen baja eshet.
A karakterhez a Sense Prey nevű skillt (mellyel érzékeli a közelben lévő összes (stealthben lévő) játékost), valamint az Advanced skill: Howl of unnerving nevű traitet ajánlom mely a warg közelében megnöveli a dreadet.

Uruk Blackarrow
BlackarrowEz a karakter a gonosz oldal elsődleges DPS karaktere. Hatalmas méretével, izomzatával és a testéhez hasonló méretű (hatalmas) íjával komoly ellenfélnek látszik. Bár fegyverét tekint hasonlít a hunterre, harcmodorkban jelentős különbség van.(Rendkívűl hosszú neve miatt általában BA-ként említik.) Míg a hunter a pvp-ben a cc skilljeivel védi magát addig a blackarrow a jóval erősebb defense értékeire, és nagyobb dps ére, kifejlett BA esetén.
Itt 2 skillt ajánlanék a tangleshot-ot (mely a runspeed csökkentett ellenfélre kilőve brutális sebzést okoz), illetve a revenge nevű skillt mely szintén hatalmasat sebez , ha a célpont ¼ morale alá esik.

Uruk Warleader
Íjjal felszerlet fejtársaihoz hasonló méretű lény, mely tetőtől talpig a legvastagabb fémburokba van burkolva amit mordorban ki tudtak kovácsolni, emellé természetesen egy egykezes fegyvert és egy pajzsot használ.
Meglepő módon ez a gonosz oldal másik healer kasztja. (A játékosok általában WL-nek rövidítik hosszú neve miatt.) A tervezők vették a Guardian páncélját, hozzárakták a minstrel call skilljeit, healjeit, a captain buffjait, bannerjeit, meg bedobtak mellé néhány közelharci képességet is(ja és ne feledkezzünk meg a területre (8 főre) ható élesztésével sem. Alacsony szinten a kevés és hosszú cd-vel bíró sebző képesség nagyon megnehezíti a solozását, ezért általában mint hadvezért a raidek élén láthatjuk. Magas szinten  már kellő számú sebző képességgel bír melyeknek fele körülbelül üvöltés, és fel közelharci képesség. Különböző bannereket , zászlókat totemeket és hasonlókat a harctérre rakva mag tudja növelni a saját csapatai erejét, illetve súlyosan legyengíteni ellenfeleit.
Ajánlott trait a power of fear, mely valamelyik üvöltés skill critelése esetén a következő healt indukció nélkülivé teszi, valamint a banner  of horror nevű skill mely lecsökkenti az ellenség power , morale regenjét, illetve agility, might, will staatjait.

Spider Weaver
WeaverEgyhatalmas pók mely hálójával, mérgével, és a petéiből kikelő ivadékaival komoly fenyegetést jelent a magányos kalandorokra sőt egy-egy megtermettebb példány néha kisebb csapatokat is legyűr egyedül. Ha a jó oldalon lévő karakterekhez akarjuk hasonlítani, akkor egy cc loremasterrrel állunk szemben bár ez erős lekicsinylése a pók cc arzenáljának mely a legnagyobb a játékban fellelhetőek közül, amellett van 1 petje(régebben 3 volt neki 1szerre), természetesen egy pókivadék. Érdekesség még h a gonosz oldalon lévő karakterek közül jelenleg ez az egyetlen nő nemű karakter. Azonban a crowd controlra építő működése miatt nehéz jól játszani, illetve a warghoz hasonlóan elég sérülékeny.
Skillek közül a Shadow’s Bite-ot ajánlanám, ez a képesség fél percre feareli az ellenfelet, és ez idő alatt végig szívja a powerét, illetve nem damagre hanem skillezésre múlik el(azaz a célponton lehetnek dotok),valamint egy race traitet Advanced Skill: Shelob’s Gift, mely segítségével a közelben lévőhullákat (defeat responsokat) elfogyasztva gyógyulsz.

Utolsó módosítás:2014-04-17   Vissza a nyitólapra