Tower of Orthanc T2

A fő ismérveket nem fogom ismételni, a T1-nél megtalálható részletes leírás, itt most inkább taktikai ötleteket adok, hogyan csináljuk mi. Nyilván lehet más működő módszer is.

Alapvető taktikai tanácsok

Poti szedés fontos, hatása sokszor mint Saruman T1-en a harmadik fázisban, raid szintű effekt. Erősen javasolt a buffbars használata. Mielőtt a bossnak nekimegyünk egy valaki rezetelje (indítsa be), így az elhasznált skilljeitek visszajönnek. Boss harc indulása mindig rezeteli a skilleket, úgyhogy ha kell trashen el lehet nyomni a nagy healt, in-combat rezt, stb. A boss harcnál a tank befutás előtt érdemes elnyomni a fellowship heart-ot, inspirációs skilleket, tankok pledge és Warrior heart mert amint beindul a boss ezek rezetelnek, és újra felhasználhatóak lesznek hatásuk viszont megmarad! A boss a say channel-el beszél, adjunk neki nagy betűméretet és látványos színt mert fontos.

Lightning T2HM

Alapvetően elég egy tank az egész wingre, viszont kell legalább 3 CC karakter.
Trash: A Haulereket felszedi a Tank és kiteolja, a Trollokat végig CC-ben kell tartani. A Taskmasterek tanulnak, emellett kicsi haulereket idéznek amelyek csúnyán sebeznek többnyire a healereket. Taskmasterek közül egyet kiválasztunk, azt egy champ behúzza és tankolja, a többit Minstrel/hunter Fear majd Burg/LM daze. Taskmastereket leölni, aztán haulerek végül troll(ok). Egy dps praktikusan champ legyen ráállítva a kis haulerekre, ha megjelennek AOE-vel azonnal ledarálni mert megölik a healert. Zöld trutymákba ne harcoljunk, trollok közelében se mert az AOE kiszedheti a daze-ből. NE FUSS át a CC-zet mobokon! Ha a trollok dühöngenek a healerek készüljenek, utolsó trash-en Fellowship heart, cappy Last stand+IHW stb. nyugodtan elmehet. A harc során a csapat a tankot kivéve maradjon együtt lehetőleg.

Too Lightning T2 Position

Boss
Pozíciók:
A tank befut, felszedi a bosst majd elfut az ajtóból nézve a jobb falig (1. tank pont). Megvárja míg a boss odamegy, ezután befut középre ahol a képen a tank áll. A három panel kereszteződésében egy picit a két panel felé áll meg, majd megfordul és megvárja a bosst hogy odacaplasson. Ezután a tank átfut a boss alatt, és befordítja. Ha jól csinálta, a BOSS a nagy panel határán áll úgy, hogy még pont nem lóg át a két egymás melletti kis panelre, de azokról a meele dps eléri a tank pedig kb. a 3. tank pontot fog állni. A csapat EZUTÁN fut oda, és rááll az egyik panel sarkára egy kupacban (figura). A harc elején a tank és a meele csapat is a lehető legtávolabb áll a bosstól, pixelezni kell, de így pont elérhető a 11m távolság, a ranged/heal állhat egy kicsit hátrébb.
Taktika: Ha ez nem jön össze másik megoldás, hogy a tank szól Tier 8-nál, ilyenkor a meele lépjen hátra és csak a Tier 10-es kisülés után térjen vissza. Az első kisülésnél kiderül az igazság, ha mindenki túléli akkor jó a pozíció, innentől kezdve többnyire a kifutáson bukhatja el a csapat. Mivel a harc során kapunk egy buffot amitől egyre nagyobbat sebzünk (és egyre nagyobbat sebződünk), a DPS-nek az elején felesleges brutál skilleket elnyomni. Hagyjátok a tankot aggrózni!!! A harc során elektromosan feltöltődnek a panelek. Ha villámlik a panel amin a csapat áll, és még sok élete van a bossnak, át kell állni MINDENKINEK a tankot kivéve a mellette lévő panelre. A végén mehet rá OB, el lehet nyomni Last stand+IHW, FSH, és dps ami belefér. Ha ilyenkor kigyullad a panel vagy valakire shockot mond a boss már ne foglalkozz vele, csak menjen a brutál DPS, a nagy heal-ek megtartják a csapatot. Ha a boss halál után van villám a csapaton fussatok szét amíg meg nem szakad a kapcsolat!

Wipeolás fő okai:
- Amikor a boss azt mondja "shock, player" akkor az illetőnek AZONNAL (kb 2mp van rá) el kell futnia a tömegből amíg a villám meg nem szakad. A kifutás ne hátra hanem oldalra történjen (ajtó fele van nagyobb tér), mert a megfordulás is idő, a kifutó embert a healerek gyógyítsák erősen.
- Amikor a tankon kisül a nagy villám, ez brutálisat sebez (15-18K felett). Ilyenkor a healerek készüljenek, előtte maxra healelni és utána visszavinni a moralt.
- Ha a kisüléskor a tank 11m-es körzetében bárki van az meghal.
- Ha valaki átveszi a tankról az aggrót és a csapatra fordul a boss, wipe.
- Ha a csapat villámló panelen sokáig ácsorog, wipe.
- A fénygömböt be kell húzni a csapatba, mert distributed sebez, a tankon nem sülhet ki mert belehal.
- a Boss négy irányba (előre-hátra-balra-jobbra) villámot bocsát ki, tehát a csapatnak 45 fokba kell állnia, hogy ezt elkerülje. A leírt pozicionálással ez is teljesül.

Challange ládából 100%, másikból 50% esik Worn symbol of the Elder King

Fire & Frost T2

Két tank kell mindenképpen, ide is jó a 2-3 CC.
Trash mobok, és teendő velük:
Troll(ok): Tanul, tank fogja végig. A Healing corruption 2000-ret gyógyít rajta 3mp-enként, amíg nincs ölve nem gond, ölés előtt szedjük le. Nagyobb gond az un. Momentum buff, ami darabonként +10% sebzést ad neki, plusz gyorsítja. Ezt CC-vel lehet leszedni a mobról, szerencsére egyszerre mindet. Guardian a BASH skillel pl. jól le tudja szedni, ha nem jön a blokk szóljon és egy CC karakter indítson rajta bármilyen CC skill-t. 2-nél több ne legyen rajta, mert a troll időnként dobálja a csapatot, ami eléggé fájdalmas ha plusz sebzéssel történik.
Ruffianok: Tanulnak, és healelnek de szakíthatóak. Amíg lehet CC, utána szakítani ha letérdel gyógyítani.
Warrior: Rootolnak.
Sorrend: Warrior (ha van), Ruffianok, Trollok. Disease-t szedjük mert területi stun-t okoz!

Too T2 Fire & frost pozicio

Boss
Pozíciók: A frost bosst az egyik tank felszedni, és hátra viszi teljesen a falhoz (kék figura). A fire bosst a másik tank a bejárat előtt kiteolja (Piros útvonalon), plusz ő kapja meg a grimmeket is szintén kiteolni. A heal középen (zöld) a platformon, ha lehet a kiteoló healje is. A csapat mindig az éppen ölt boss MÖGÖTT szorosan egymáson.
Taktika: A tank hátraviszi a frostot, felaggrózza a csapat mögötte állva darálja. Ha a boss tapsol jön a grimm, ezt egy karakter praktikusan egy cappy elviszi a csapat mellől és átadja a kiteoló tanknak. Egyébként durva DPS, ha megjelenik a corruption azonnal leszedni, ha megjelenik a buborék (moral csíkon piros sáv) azt túl kell DPS-elni.
Ha meghalt a frost boss a csapat ott marad, a tank a bejárathoz fut és leszedi a Fire boss-t a kiteoló tankról (guard: Engage) és elviszi nagyjából oda ahol eredetileg állt, de mindenképp távol a kiteoló tanktól. Amint a boss háttal van a csapatnak fussanak oda, és készüljenek mert szinte biztos corruption szedésre lesz szükség! Ezután hagyjuk egy kicsit a tankot aggrózni, itt már nem fontos annyira az idő, öljük le a boss-t, szedjük a corruptiont és üssük át a buborékot.
Ha meghalt a Fire boss is, még nincs vége. Szedjük le a kiteoló tankról a grimmeket, először a shadow-ot ha volt halál és olyan is van. Egy champ pl. lechallange-elhet, guard Engage stb. Ne feledjük 1/3 életnél CC kell a grimmre, hogy tovább lehessen ölni! A harcnak csak akkor van vége, ha minden grimm meghalt!

Wipe okai:
- A bosson időnként megjelenik egy corruption, ami tierezve van, és egy leszedő skill csak egy tiert léptet vissza fügetlenül attól, hogy hány corruption leszedést tud egyébként. Tehát ha megjelenik a corruption az ölt boss-on MINDENKI szedi a corruption és azonnal. Ha ez nem történik meg a boss tier-je megnő (11-nél wipe), plusz dobálja a csapatot ami szintén wipe (nem lehet skillezni, szétszóródik a nép, nem oszlik a sebzés, stb).
- Grim elszabadul és rámegy a heal-re vagy a csapat mellett marad.
- Túl sokan halnak, ezért shadow grimmek jönnek (és a tier is nő ha jól tudom).

Ládából 50% esik Worn symbol of the Elder King

Utolsó módosítás:2012-09-28   Vissza a nyitólapra