Nagymama főztje

A kaja ahogy a normál életben, a LOTRO-ban is fontos. 3 féle étel van, a cooked, a trail és a fortifying food. Egy karakter egyszerre a három tipusból csak csak egyet-egyet ehet. Nézzük sorban melyik mire jó.

A cooked food a power és élet regenerációt növel, röviden a regenes kaja. Jellegzetessége, hogy meglehetősen rövid ideig jók azok, amik harc közbeni (in-combat) regent is adnak, így így elég sok fogy belőle, a sima 5 a crites változata 10 percig jó.
Létezik olyan is ami nem ad in-combat csupán non-combat regent, ez harc után nagyon gyorsan visszatölt 100%-ra, és hosszabb ideig él, de alap receptként nem érhetőek el. Ezeket vagy megvehetjük az adott terület repus NPC-jénél vagy később repus receptből gyárthatjuk. Ezt akkor érdemes enni, ha csatánként kicsi az esélye a halálnak, de utána nem akarunk hosszan percet várni mire feltöltődünk, röviden a sima küldetéseknél érdemes használni.
In-combat-ost kapunk alap receptként, de a jobb regenes kaját receptjei nagyobb szintre sajnos reputációt igényelnek, ami azt jelenti, hogy csak olyan karakter tudja főzni akinek megvan a repuja az adott területen. Ilyen étel például a lothlórien waybread (lv60) vagy az apple and cheeze pie (lv75). Ezekkel szakácsok egész jó tudnak keresni, AH-ban mindig van rá kereslet, a krites változatok kimondattan drágák szoktak lenni.

A trail food karakterünk statját dobja meg, így ebből van will, fate, might, agility, vitality pluszt adó, 20 percig tart a sima és 30 percig a krites változata, ami erősebb is. Értelemszerűen a karakterosztályunk fő statjának megfelelőt együk. Kisebb szinten alap, westfold szinten drop-os recept és van lv75-ös változata ami repus.

Végül a forifying receptek következnek, amelyek növeli az ellenállásunkat (resistance) a négy ismert "mérgezés"-re további pluszt adva, így találunk 2% poison, wound, fear és disease pluszt adó resist növelő receptet. Ezt az ellenfelek jellegének megfelelően együk, pl. egy pókos helyen poison egy élőholtasnál fear esetleg disease legyen a plusz. Egy-két mob után látjuk mit rak ránk, sok potit meg tudunk spórolni, érvényességi ideje 20p, nincs belőle krites. Szintén kisebb szintre alap recó, nagyobb szinre dropos, de repu ehez nem kell így akár kiskari is főzheti.

Klánon belül többnyire akad szakács karakter nagyobb szintű is, akinek megvannak a repus receptjei, így ők igen népszerűen a nagyobb karakterek között. Viszont azt tudni kell, a főzés unalmas tevékenység, aminél egy unalmasabb van: az alapanyag termesztése! Egyszóval kuktáskodjunk és készítsük elő a szakácsnak az alapanyagot, vegyük meg amit megkell (vagy küldjünk rá pénzt!), hogy neki csak meg kelljen főznie.

Ezt segítendő íme a fontosabb repus regenes ételhez szükséges hozzávalók:
Lothlórien Waybread (lv60-regen)
Gyártandó: Winter Barley

Apple and Cheeze pie (lv75-regen)
Gyártandó:Cup of Black Barley Flour , Shire Apple

Rohan hotpot (lv75-might 45-20p/crit:68-30p)
Gyártandó: Green Onion , Golden Shire Tater , Bunch of Leeks

Potato Scone (lv75-vitality 45-20p/crit:68-30p)
Golden Shire Tater , Cup of Black Barley Flour

Oaty Beef (lv75-will 45-20p/crit:68-30p)
Green Onion , Cup of Oatmeal, Bunch of Leeks

Chicken Pie (lv75-agility 45-20p/crit:68-30p)
Gyártandó: Mushroom ,Cup of Black Barley Flour , Bunch of Leeks

Cauliflower and Chicken (lv75-fate 45-20p/crit:68-30p)
Gyártandó: Green Onion , Head of Cauliflower

Utolsó módosítás:2011-12-30   Vissza a nyitólapra