Agitálás VIP vásárlásra

A LOTRO ingyenes ez nem vitás. Viszont nyilván érthető, hogy az üzemeltető nem a két szép szemünkért tart fent komoly pénzekért szervereket, vesz brutális sávszélességet, alkalmaz fejlesztőket - ezekért fizet amit nyilván a játékosoktól szeretne megkapni haszonnal. Ezért bár a játék ingyenes már nagyjából egy éve (vagy több), továbbra is terelgetik a játékosokat arra, hogy azért néha most is fizessenek. Ez annyira jól sikerült, hogy amióta a fizetős játékból "ingyenes" lett, több a bevétele a cégnek. 

Amint tudod a játékon belül csomó mindent TP (Turbine Pont) segítségével vehetsz meg. Ezt farmolhatod a játékban de azért az elég lassú. Egy Deed megcsinálása 5+10TP, és lehet ezért több száz lényt kell lekaszabolni. Egy térkép megvétele több száz, egy Kiegészítő több ezer TP. Könnyű belátni, hacsak nem vagy időmilliomos és kocka elég unalmas összefarmolni ennyi pontot, bár nem lehetetlen. 

TP-t lehet venni, erre vannak akciók is időnként. Ennél sokkal jobb módszer, ha un. VIP státuszt veszel. Nézzük mi ez, előnyei, hátrányai.

VIP státusz ára 14.99 dollár nagyjából 3000Ft egy hónapra, vagyis napi 100Ft, hogy ez sok-e, döntsd el. Szerintem nem. 

Mit kapunk a VIP időszak alatt 
- 1 hónapig minden térkép megnyílik kivéve Mória, mirkwood és Isengard -ezek ugyanis expansion packok nem térképek. 
- Több skirmish pálya 
- csak VIP játékosok számára elérhető insták 
- 20-as szinten vehető lóhoz ingyenes a riding skill. 
- 20-as szint előtt vehetünk időszakra lovat. 
- 3 helyett 5 bag. 
- 2 helyett 5 karakter slot + teljes monster play. 
- minden trait ingyen nyílik. 
- postázásnál nincs várakoztatás. 
- swift travelek használata. 
- ingyenes szakmai guilt szintlépés
- Nincs 2 gold-os limit (gold cap) 
- Lehet küldeni pénzt karakterek között 
- destiny (perks) pontot használhatjuk 
- amíg nem játszunk a kari "pihen" és utána gyorsabban jön az XP (restXP)
és végül kapunk 500TP-t minden hónapban. 
Tehát könnyebb lesz az életünk, csomó minden ingyenes amiért free-ként TP-vel fizetünk és még kapunk 500TP-t is havonta. 

Mi történik, ha lejárt az 1 hónap? 
Vip utánFree játékosból egy hónapra VIP lettünk, utána ha nem fizetünk PREMIUM accountunk lesz, ami sokkal több, mint a FREE mert csomó dolog megmarad a VIP státuszból azoknál a karaktereknél, amelyek már léteztek a VIP időszakban. 

5 hátizsák 
Swift travelek 
Nincs gold limit 
Gyors posta 
Ingyenes traitek 

Mint látható, rengeteg mindent ingyen ad a VIP amiért free-ként TP-vel fizetsz, plusz még TP-t is kapsz, és utána a karaktereknél csomó hasznos tulajdonság megmarad mint prémium karakter. Érdemes a VIP alatt az összes slot-ra indítani egy karaktert, ugyanis a prémiumnál felsorolt előnyök csak azokra a karakterekre érvényesek amelyek VIP-ként már léteztek! Ezekből lezárásra fog kerülni néhány (mi választhatjuk ki melyik, lásd kép), de később pl. a mória pack-kal érkező karakterhelyekkel ezek felszabadulnak, és már az 5 zsákkal stb várnak. 

Mi a legtakarékosabb mégis kényelmes módszer?
Amit javaslok, hozzd létre a free-ként lehetséges 2 karaktert, és húzd fel lv20-ra mindkettőt. Ezután vegyél egy hónapra VIP-et, töltsd fel az összes karakterhelyet, mindet húzd fel lv20-ra és vedd meg a lovat nekik (4 karinál csak a ló közel 400TP spórolás!). Egy kari lv20 felhúzása egyedül 1-2 nap kényelmesen, ketten fél nap. Ezután még mindig van egy csomó időd húzni a kedvenc karidat, hiszen megnyíltak a térképeket, lv50-ig kényelmesen elvagy ezeken. 
Innentől vagy TP farmolás vagy újabb VIP, és jöhet a mória pack lv50-60 közé, 60-65-re mirkwood majd az Isengard 65 felett. Érdemes megfontolni a csomagokat, ahol több mindent egybecsomagolva árulnak, pl. a "Path of fellowship" ami több térképet is tartalmaz egyben kedvező árért.

VIP tagság hátrányai
Sajnos van hátránya is a VIP státusznak, köszönhetően a turbine vaskalaposságának. Konkrétan az, hogy lemaradunk az akciók egy részéről, a legfájóbb ezek közül a térkép akciók. A store-ban ugyanis amíg VIP vagyunk a térkép részlegben azt írja, nincs szükséged megvenni ami igaz is, csakhogy ha nem akarsz mindig vip-et fizetni venned kell térképet. És nagyon fájó tud lenni, amikor a vip státusz miatt lemarad az ember egy 20-50-70%-os árengedményről.

Utolsó módosítás:2011-11-18   Vissza a nyitólapra