Hogyan lesz lovam?

Új játékos gyakran sóvárogva nézi, amit elnyargal mellette valaki lovon miközben ő gyalog közlekedik. Bár nem bonyolul, mégsem mindenkinek egyértelmű a ló megszerzése.

Több módon lehet lovunk, nézzük előbb az időlimiteseket kis szintre:

  1. Miután befejeztük a bevezető néhány küldik kapunk egy levelet, benne csomagokkal. Azt kibontva találunk egy sípot, amivel 24 órán kereszül használhatunk egy kivénhedt gebét :) Ne feledjük, csak 24 óra!
  2. Ha VIP-ek vagyunk a LOTRO store-ban TP-ért vehetünk lovat lv8-tól ami szintén idő limites.

Az általános magmaradó ló beszerzési út viszont a most következő két pont:

  1. Level 20-at elérve vehetünk lovat (erről jön egy levél is) Bree land-ben a Hengstacer farmon (22.2S 52.1W). Szükségünk lesz hozzá egy passzív skill-re, amit ha ingyenes játékosok vagyunk meg kell venni karakterenként 95TP-ért a lotro store-ban (Riding), ezután Éogar-nál megvehetjük életünk paciját 500 silverért (elsőt, utána 200s). Előtte a karámban megnézhetjük hogy néz ki (mogyoró és világosbarna, valamint fekete), a ló ember és tünde, a póni törp és hobbit hátasa.
  2. A fenti pont módosítása VIP esetén, hogy nem kell elkölteni 95TP-t a riding skillre, hanem Éogartól kapunk egy küldetést (Proving Your Quality), hogy lovagoljuk körbe a tesztpályát időre. Ha ez sikerül, cserébe megkapjuk a riding skillt. Figyelem, a küldetés akkor ér véget, amikor beszélünk vele, nem a célba érkezéssel!
  3. Későbbiekben lehetőség van további pacik beszerzésére, egész jó ménest lehet felállítani (itt egy oldal képekkel, leírással). Vehetünk lovat szinte minden területen ha megfelelő reputációt szereztünk (általábban 5 gold körüli áron), kapunk un. meta deed-ekért is hátast (pl. Rivendell-Lothlórien-Mirkwood kindred reputációra egy elég jó gyors lovat), illetve az évi rendes fesztiválokon mindig van két ló, amit fesztivál tokenért és a lóverseny megnyeréséért kapott lótokenért meg persze 200 silverért barterezhetünk szintén Hengstacer farmon, de még a kocsmai repuért is jár hátas. Akinek pedig sok felesleget TP-je van a lotro store-ban mindig akad néhány ezer TP-ért különleges állat.
  4. Van még egy spéci hátas, a kecske. Erre móriában lesz szükség, hiszen ahogy Aragorn megmondta, az a hely nem lovaknak való. Kecskét legkönnyebben a Thorin's hall törpöknél kindred reputációt elérve tudunk venni.

A hátasoknak van 2 tulajdonsága:
A max élete (80-250HP között), és a sebessége (162 vagy 168%).A fesztiválos és az hengstacer farmosok csak 100HP-sek, érdemes tehát azt mielőbb lecserélni egy legalább 200-asra (isengardos ló pl), de inkább 250HP-sre, mert a kisebbet egy lövéssel kiszedik alólunk, ami menekülés közben nem mindig vicces.

Javasolt módszer:
Általam javasolt módszer az olcsó lóra, hogy húzzunk fel az összes karakterhelyre egy-egy karaktert lv20-ig. Ezután vegyünk egy hónap VIP-et, aminek rengeteg előnye van, többek között nem kell 95TP-t költeni karakterenként lóra (4. pont). Nyílik még 2 hely, azt is töltsük fel és húzzuk fel lv20-ra és vegyünk minden karakternek lovat. Ezzel ha csak az alap 4 helyet nézzük is spóroltunk majd 400TP-t, nem beszélve a többiről, lásd agitálás a vip-re leírást.

Utolsó módosítás:2011-11-18   Vissza a nyitólapra