Roots of fangorn T2HM

A hat fős insta a Stangard területtel együtt érkezett, először elég sokat variálták mire megállapodtak annál az verziónál, amire a most leírt taktika érvényes. Mielőtt belevágnánk fel kell fedezni a bejáratát, beszéljünk a felette lévő Ent-tel, mellette az elf ad egy questet is. Mivel az insta T2-ben is aránylag könnyű, csak ezzel foglalkozom a leírásban.

A csapat összeállításánál fontos, hogy ranged DPS esetleg CC karakter is legyen a csapatban (Lore Master ideális az antistun miatt is), a fő boss fightnál ez a taktika alapja.

Belépés után egy hídon találjuk magunkat, szembe egy csapat ork. Kezdjünk a Shaman of Chaosokkal (20K), aztán a maradék Orc-Cleaver, antistun legyen a tankon ha van LM a csapatban. Egyébként van trash a mobokban, érdemes lootolni ha más nem a pénz miatt. Tovább haladva újabb csapat, majd balra egy járatban látunk egy trollt (176K), itt két opció van. Leöljük (ez egy küldetés része is) vagy elsétálunk mellette. Többnyire hagyjuk békésen aludni, de ez némi extra figyelmet igényel a boss fight-nál, ha gyenge a csapat öld le inkább. Ezután el is értük az első bosst.

Frûshkul (370K)

FrüshkulA boss fight hagyományos tank megfogja módon kezdődik, gyalázzuk le gyorsan a két barátját (Shaman első) majd bántsuk a bosst erősen. Időnként be fog hívni újabb add hullámot, amik a hátul kinyíló ajtón érkeznek. Ezek közül a legveszélyesebb a panicked goblin, aki plusz addokat és az alvó trollt hozza a nyakunkra. Ha jön a goblin nuke-oljuk le, kevés az élete nem okozhat gondot. A normál add hullám Shamanok és Cleaverekből áll, nyilván Shaman itt is első legyen.
A boss corruptiont is pakol magára, időnként szedjük le róla mert erősebbet sebez tőle. Emellett ha azt mondja "I'll chop you all to bits!" egy területi sebzést oszt ki 360 fokban, ilyenkor mindenki menjen el a boss mellől, ha megoldható a tank is, mert ha a boss megmozdul azzal beleszakítunk az AOE sebzésébe. Ha azt mondja "I'll throw you in the dirt" erős támadást ad a tankra, ilyenkor egy interrupt szintén könnyíti a healer életét. Egyébként egy normális tank mindkettőt simán túléli, ha mégse sikerülne az interrupt. Ládából finomságok eshetnek, van közös is úgyhogy mindenki lootolja ki.
A tankolás történhet ott ahol a boss van, vagy az ajtóban ahonnan az addok jönnek, izlés kérdése. Az ajtóban állva a tank (főleg warden) meg tud fogni mindenkit, de ha van a csapatban még heavy (champion, captain) az simán elboldogul az addokkal, és a tanknak elég a boss-szal foglalkozni.

Venomous and Web-tenderTovább haladva elérünk a pókok felségterületére. Itt három kisboss (hadnagy) és az addjai várnak ránk. A web-tender (115K) a boss, mellette a hunting spiderek (35K) a kevésbé veszélyes addok, a Venomous spiderling (4K) a durvább.
Első körben semmi extra, web tender és hunting tankolva, ha van elszabadult hunting azt öljük, ha a tank fogja mindet mehet a nagy, ne a healeren legyenek az a lényeg. A második körben már kapunk Venomous spiderling-et is, ők zöld aurával rendelkeznek és akit megcsípnek azon durva dotos sebzés lesz. Mivel 4K az életük "egy pálcás" mobok, amint megjelennek a DPS nuke-olja le. A harmadik körben kettő web-tender hadnagy van, egy alapban a szobában egy pedig az ajtóban ereszkedik le. A tank előbb szedje össze mindkettőt, majd együtt tankolja. Szintén jön több venomos pók is, azokat azonnal DPS, egyébként szokásos a web-tendert majd a maradék hunting spidert öljük le. És íme elérkeztünk a fő bosshoz.

Gurthúl (570K)

Rof BossA boss terem szekciói: Ajtó (bejárat), vízesés (ahol alapból a boss áll), közép illetve a fal mellett 3-3 gyökér. A Challange mód az, hogy a menet közben bejövő kis pókok nem csíphetik meg a gyökeret.
Nézzük mi vár ránk:
A boss időnként kioszt mérgezést (cumulative poison) random célpontra, ami 770 acid sebzést okoz 6mp-enként. Ez nem szedhető le potival, viszont időnként egy-egy gyökér körül megjelenik egy zöld kör, ebbe beleállva az összes ilyen mérgezést le tudja szedni egy játékos. Emellett kapunk leszedhető mérgezést is, ha a buffbar feldobja a potit, nyomjuk rá.
A harc során először 1 majd 2 végül 3 pók érkezik az ajtó, vízesés és a terem közepén helyekről egy-egy. Akit megharapnak azon több ezres DOT-os mérgezés lesz, röviden azonali halál. Szerencsére lassúak és meele távból sebeznek, ezért kell ranged DPS hogy SENKIT ne tudjanak megcsípni (a gyökeret se, mert buktuk a challange-et).
A taktika rém egyszerű:
A boss-t a tank elviszi oldalra praktikusan valamelyik középső gyökér mellé elfordítva a többiektől, neki más dolga nincs csak a bosst fogja. A három érkezési pontnak legyen gazdája aki figyeli (ajtó-vízesés-közép), ha van 3 ranged DPS akkor egyszerű de többnyire nincs, ezért kell CC a csapatba pótolni a hiányt. Amikor bejönnek a kis pókok, ahány ranged dps van annyi pók azonnali nuke, a maradékot pedig CC-zük le amig fel nem szabadul egy ranged DPS ami megöli ha végzett az elsődleges pókjával. Ha van LM a csapatban Ő CC és ranged DPS is egyszemélyben, népszerűek is a RoF T2HM tagkeresésben. A maradék időben öljük a bosst. A Healer feladata, hogy figyeli kin mennyi mérgezés van, és jelzi ki lesz a következő, aki odafut a gyógyító gyökérhez. A heavy armour-os népség elég sokat el bír viselni, light armoros 3-4-nél mindenképp szedje le, de bárhogy is van, ha van gyógyító gyökér a healer valakit küldjön oda, saját életét könnyíti meg. Ezzel kapcsolatban egy fontos infó, ha a gyökér gyógyító köre körülöttünk jelenik meg nem szedi le a mérget, csak ha kifutunk és újra belemegyünk, illetve a gyökér csak egy játékosról szedi le a mérget T2-n.

A boss ládából megkapja mindenki a fix 1db Unhatched Spider Egg -et ami a Stangard repus kék ékszerekhez kell (vagy Worn celebrimbor-ra és Seal-re váltható), challange ládából még eshet néhány. Mázli esetén nagyon jó teal karperec, amúgy kellemes lila füles vagy gyűrű jön mindkét boss ládából, és persze Star-lit crystal is várható. Loot lista a lap alján.

Utolsó módosítás:2012-08-22   Vissza a nyitólapra