TP farmolás

A TP a Turbine Pont rövidítése. Ez az a fizetőeszköz, amivel a LOTRO nagyobb dolgaiért fizetsz. A Játékon belüli gold, silver és bronze főleg arra jó, hogy mások által gyártott vagy által kapott és tárgyat vegyél főleg az aukciós házban, illetve hogy javíttass. Nagyon nagy értéke ritkán van, ha már van egy nagyobb karid, 1-200 gold simán összejön feleslegben. 

A Turbine Pont az, amiért viszont területet (quest map), kiegészítő csomagot (expansion pack), speciális tárgyakat, értékes dolgokat tudsz venni, ezek jelentős része accounthoz is kapcsolódik, nem csak karakterhez. Itt rögtön egy fontos információ. Más serveren létrehozott karakter is egy helyre gyűjti a TP-t, és minden server karakter szempontjából szeparált. Ez azt jelenti, hogy ha van free-ként 2db karakter helyed a snowbourn-on, más serveren 2 üres helyed lesz, tehát ha csak TP-t akarsz farmolni arra lehet más szervereken is csinálni karaktert, a snowbournos helyeket használd nyugodtan értelmes karikra. 
Másik fontos, hogy mivel szeparáltak a serverek nem tudsz levelet küldeni másik serverre, szóval segíteni nem fogod tudni a farmolós karikat fegyverrel, ruhával, repu itemmel, stb. Cserébe lehet ugyanaz a neve is akár :) 

Hogyan farmolj TP-t: 

A legkönnyebb módja, ha valódi pénzért a Turbine-tól veszel. Vehetsz csak TP-t, a kiegészítő csomagok előrendelésekor is szoktak adni csomagtól függően 1-2000TP-t. Ha VIP státuszt veszel, havonta 500TP kapsz.

Embert/Hobbitot indítasz, semmi questet nem kell csinálni csak rögtön elmész a Hunting Lodge-ba (térkép jobb felső sarka), beszélj John Brackenbrook-kal, ő ad egy küldetést ami annyi, hogy újra beszélni kell vele, a reward: 10TP. Ez minden serveren az első karakterrel egyszer eljátszható, 29 server van, tehát 290TP némi ki-belépegetésért.

Indíts karaktert, és húzd ki fele a Shire, Bree, Ered Luin térképeket fullra. slayer, felfedező, küldetés szám, stb deed, kindred reputáció, közel 500TP. Ha lehet, keress társat magad mellé, ketten párhuzamosan fele annyi idő alatt megvan a farmolás és nem is olyan unalmas. Érdemes DPS karival farmolni, tehát hunter, champion.

A legkényelmesebb módja viszont az, hogy tarts fent egy karakter helyet reputáció farmolásra. Vannak területek, ahol a reputáció tárgyak használatával (lásd lenti kép) is növelhető. Miután megvan a kindred státusz csak töröld a karaktert, hozd létre újra és újra kihúzható a kindred státusz bármennyiszer. Fontos, hogy a bevezető zárt területről ki kell jönnünk, tehát karakterenként fél-egy órát azért rá kell szánni. Miután végeztünk a bevezetővel vegyünk egy Travel Rationt, portoljunk a házunkhoz és onnan már elérjük akár a ház ládát, shared storage-et vagy postaládát ahonnan kivehető a repu item, azt pedig elég használni.

Egy kindred reputáció 85.000 ponttal érhető el a legtöbb helyen (forochel +10.000 mert outsiderként nyitunk), ez 122db 700-as reputációs itemből jön ki és 50TP-t kapunk érte összesen.

Hogyan juthatok repu itemekhez?

1. Más játékostól pl. aukciós házban vehetsz. Így lehet a játékpénzt TP-re így áttételesen valós pénzre (spórolásra) váltani egyébként.
2. Skrimish camp-ből a Curiosities Vendor-tól. A legolcsóbb a bree 700-as repu (30 mark), tehát 3660 mark egy kindred!
3. Kifarmolod magas szintű karakterrel alacsony területen. Ehez tanácsok a következő fejezetben!
4. Farmoláshoz nem javasolt, de rendes karakter fejlődésnél opció: Több területre lehet gyártani is repu itemet, de ezt sajnos csak magadnak teheted meg, a gyártott item nem adható át! Többnyire egy-egy területre egy bizonyos szakma tud gyártani (mathom: szakács, Rivendell: scholar stb), kivéve a The Eglain frakcióhoz ahova mindegyik.

Praktikus tanácsok repuitem és TP farmoláshoz

Ideális egy maximális szintű dps karakter, főleg ha jó a tömegsebzése mint pl. egy champion. De alapvetően a nagy szintkülönbség miatt szinte bármi jó, egy-két ütésből legtöbb mob meghal. Érdemes úgy farmolni a reputációs itemet, hogy mellette valami hasznos deed-et is csinálunk, ami egyrész 15TP / deed másrészt pedig a karakterünk Vitrue trait-jét is erősíti. Ilyen kombinált megoldásokat igyekeztem összeszedni, a sorrend a gyors farmolhatóság. Ideális farmolós frakció a Bree/Mathom (kis mobok, rengeteg esik) valamint a két Mória, mivel instából könnyen farmolható.
Ha más is farmol a területen álljatok össze fellowshipbe, ne egymástól vegyétek el a mobokat, az item pedig mindkét karakternek esik. Ha esetleg van több akár free accountod, indíts azokon is karaktert, húzd fel őket olyan szintre, hogy a mobok már szürkék legyenek (+6-7 szint) és followolj a nagykarira. Így a repuitem több karakternek is esik :)

The Mathom Society
Barrow-down területen vannak sírok, ahova speciális deed tartozik, Taradan -pókok, Haudh Iarchith - csonti, szellem. Ezekben a mobokból tonnaszám esik, kis szint miatt már 30+ karakterrel is jól farmolható és a deed is ad 15-15TP-t. Esik még Goblin-town-ból is, illetve szakácsként főzhetünk repuitemet, de a főzésnél szerintem gyorsabb a barrow gyilkolás. lv20 sima mobok 300-600 moral.

Men of Bree
Ugyanott mint a Mathomhoz, tehát Barrow-down sírok.

Iron Garrison Guards / Iron Garrison Miners
Ez két reputáció de egy helyen Móriában található, egy helyről esnek a repu itemek és nem utolsó sorban a 21th hallban átválthatóak egymásra! Farmoláshoz egyértelműen a móriás instákat javaslom két okból is. Egyrészt mert az instákhoz tartoznak deed-ek. Ha megcsináljuk az összeset az metadeed is egyben The Savior of Khazâd-Dûm néven, a több száz TP és hasznos virtue mellett egy csinos fekete kecskével is gazdagodik a nagykarakter. Másrészt azért érdemes az instában farmolni, mert rengeteg a mob és szinte az összes dobja a repu itemet. Ha már megvan a metadeed is, érdemes a Fil Gashan (esetleg Forges of Khazad-dum vagy Skumfil ha FG-t már unjuk) instát farmolni, ott rengeteg a mob az elején. lv60-as sima és elit mobok.

The Wardens of Annúminas
Evendim területén több rom is van ahol azonos típusú mobok találhatóak. Én Tham Ornen -ben szoktam farmolni, ott egyúttal az Angmarim deed is megvan. 33-38lv, 1K körüli sima mob.

Elves of Rivendell
Két tipikus farmolási hely van, az egyik a Misty Mountain-ben a Goblin Town ahonnan Bree/Mathom is esik, a másik pedig Trollshaws északi részén Minas Ciliant. Ide mindenképpen éjszaka érdemes jönni, fent a romoknál ilyenkor hemzsegnek a csontik, és nagyon jó arányban dobják a 700-as repuitemet is. 38-40-es sima MOB-ok (1-1.5K moral).

Rangers of Esteldín
Item eshet Dol Dínen részen is dél North Downs-ban az elit mobokból, de a legjobb farmolós hely Angmarban található Ongbishuk néven egy ork tábor. Rengeteg a mob, és hullik a repu item, angmar ork deed is egyben. lv46 2K alatti mobok.

Thorin's Hall
Sok helyről esik ide repu item, pl. a Forochelnél leírt dourhand barlangból, illetve Ered-Luinban Sarnúr kiváló hely még farmolni, a felső teremben elég jól esik, nem mellesleg szintén deed az ottani állatok ölése. 46-48 sima mobok fent 1.5K moral.

Lossoth of Forochel
Két tipikus farmolós hely van. Az egyik Zigilgund feletti Barad Gaurhoth, ahol a Gauradan deed is letudható. A másik Zigilgund mellett a Icecreave mines. Én ez utóbbit favorizálom, ugyanis itt a Forochel repu mellett a Thorins Hall repu is esik egyszerre, és a dourhand deed is kihúzható. lv49 sima mobok 2K moral körül.

Council of the North
Sajnos az angmaros instákból (Carn dűm, Urugarth, Rift) nem esik, viszont ha a Carn düm/Urugarth területbe nem instában hanem simán beszambázunk ott esik a repuitem. Troll, Angmarim, Uruk deed-et lehet itt csinálni. Igazából ezt nem ajánlom, mert a deed-eket érdemes az instás deed-ekkel egyszerre csinálni, onnan viszont nem esik repu item, emellet a mobok is nagyok (47-48 elite 8-9000 moral).

Utolsó módosítás:2013-11-13   Vissza a nyitólapra