Traitek, Deedek

Deed

Rövid téma, de fontos. Az elérhető deed-ek a deed log-ban nézhetőek meg, léteznek térképhez kapcsolódó, instást stb. deedek. Segítségükkel kereshetünk Turbine Pontot (TP)! Tehát ha TP-t akarunk farmolni, deed-eket kell megcsinálni. Természetesen nem ez az egyetlen értelmük, van hogy csak egy titulust, egy jó hátast vagy kedvezményt ad, esetleg skirmish vagy egyéb markot, de a legfontosabbak mégis azok amelyek un. Virtue trait szintjét növelik (lásd következő fejezet).
A Virtue trait-es deedek területhez kapcsolódnak, lehetnek felfedező deed-ek amikor el kell menni néhány konkrét helyre, és amikor a deed-ben szereplő minden helyen jártunk, kész is. Ennyi, jön a trait és a TP. Léteznek Quest deed-ek amihez az adott térképen Xdb küldetést kell végrehajtani, mondjuk 15-öt. Megvan a 15 küldetés, miént a trait (és a TP!), ez általábban 3 lépcsős (mondjuk 15-30-45 küldetés a 3 deed). Végül az ölős deed, ami két lépcsős, a normál fokozatban csak 5TP és valami titulus jár, az advanced elvégzése után viszont Virtue trait és 10TP. Elérése egyszerű, meg kell ölni Xdb azonos fajt, pl. 30 majd 60db pókot bree-ben. Végül vannak a speciális szakadnamegakikitalálta deedek, Shire-ban a pitefutár vagy a postás deed. Irgalom!
Amit még jó tudni, a területhez kapcsolódó deed-ek csak akkor élnek, ha a terület meg van véve! Hiába megyünk be egy térképre, ha nem vettük meg nem csak a küldetéseket nem érjük el, de a deedeket sem.

A Deed logról pár szó.
Ahogy a képen is látható a tetején ha bepipáljuk a Set Rewards kockát, láthatjuk az adott deed mit fog adni. Így megnézhetjük az adott deed számunkra értékes virtue traitet ad-e ha megcsináljuk vagy sem.
A completed box kipipálása értelemszerűen a már elvégzetteket mutatja, üresen a félkészeket látjuk.
Ha meg akarjuk nézni egy ölős deednél hány állat kell, álljunk meg az egérrel a kék csíkon. Kiírja hol tartunk és hány kell.
A könyv alján és a tetején a fülekkel tudunk váltogatni térképet, deed csoportot.

Trait

Az első sorba helyezhető Virtue traitek passzív képességeinkre hatnak, pl. növeli a vitalityt, armort, ellenállásunk, gyorsíthatja a regenerációt, stb. Ezek szintje 1-12 között növelhető területenként kapott Deed-ek segítségével. Minden virtue trait három dolgot módosít, az első (felső) értéket leginkább, aztán közepesen a másodikat az alsót pedig kicsit. Értelemszerűen minél nagyobb a trait szintje annál jobban növeli a három tulajdonságunkat.
Virtue tratekről, azok képesség kapcsolatáról és a deedekről egy hasznos oldal. Itt megnézheted mi kell neked, melyik trait adja és hogy azt mely térkép milyen deed-jei után kapod. Javaslom elmélyült használatát, így célirányosan tudod hol mi az amit mindenképp meg kell csinálnod az adott területen.

Tudunk úgynevezett faji traiteket használni, ezek sokfélék lehetnek egyszerű ugróskilltől kezdve (pl. embereknek bree-be) más traitel erejét növelőig, ez az un. Race traits sor.

Aztán itt a Class trait sor is, ami talán az egyik legfontosabb. Többnyire úgy kapunk ide traitet, ha végzünk egy-egy deed-del, amiben egy bizonyos skillt x alkalommal használtunk. Ide tartozó információ, naponta limitált a deed növelésének száma, ellentétben pl. egy állat ölös deed-del amit akár egy füst alatt meg lehet csinálni 0-ról maxra. A class deed-eknél ez a limit többnyire 10% per nap.
Ezek a traitek módosítják vagy erősítik az adott skillt, sőt ezek kombinációja további előnyöket, bónuszt ad. Három class trait csoport van amit a trait keretének a színe jelöl, és ami három eltérő stílusú játékhoz kell. Nézzünk például egy Guardiant, a vörös színű traitel elsősorban solo játékban jók mert az amúgy elég kicsi DPS-t növelik, javítják a kétkezes fegyverhez kapcsolódó skilleket. Vagy ott a kék, ami a csapatban tankként betöltött szerepet hivatott elősegíteni.
Amit még fontos tudni, hogy ha azonos színű class traitből berakunk többet (mindegy melyiket a szín számít) azok további előnyöket adnak. Pl. egy rune-keeper ha berak kettő darab kék traitet a gyógyító követ bármikor le tudja rakni nem csak semleges állásban. A másik kombinációval kapcsolatos dolog a következő legendary traits sorral függ össze.

Legalul láthatjuk a Legendary traits sort, ahová egy lv39-en felvehető deed-del szerzünk először három traitet, később pedig küldetéseket fogunk kapni, lásd erről szóló külön írást. Itt van olyan trait, ami használatához az kell, hogy 5 azonos színű class trait legyen berakva és van amit bármikor berakhatunk.

A Trait-eket alapban nem használjuk, azt nekünk kell berakni a kinyitott slotokba. Ezt a fontosabb táborokban, városokban található bárdoknál (lant a jele) tehetjük meg.

A traitekről még annyit érdemes megemlíteni, szintek után nyílnak, az első néhány ingyenes de a többiért súlyos TP-t kell karakterenként fizetni. Kivéve ha voltunk már VIP-ek és ez a karakter létezett, ezesetben ingyen nyílik végig. Ismét egy pont, hogy vegyünk VIP-et egy hónapra legalább!

Utolsó módosítás:2011-11-18   Vissza a nyitólapra