Karakterünkről kezdőknek

Mindenki volt kezdő, és egy olyan összetett játékban mint az MMORPG bizony sok mindent meg kell tanulni, ez nem a lövök "mindenre ami mozog, kajacsomag, lőszercsomag, végén boss, ennyi volt, törölhető". A komplexitás és a csapatjáték ennek a stílusnak a vonzereje, de persze ugyanez el is veheti a kedvét a játékosnak, főleg ha nem tudja mit is kell csinálni.
Totál kezdőknek javaslom elolvasni a kezdő lépésekről készült leírást, ez gyakorlatilag annak a folytatása.

Karakterünk képességei

Miután létrejött a karakter, ismerkedjünk meg egy kicsit a tulajdonságaival. Az MMORPG lényege, hogy vituális alteregónk képességei folyamatosan fejlődnek, újakat tanul, a meglévők pedig erősödnek. Ezen képességek egyik felét az un. skilleket a szintlépéssel némi pénzért a trainernél tanulhatjuk meg, és karakterosztályonként egyediek. Ezek azok a cselekedetek, amiket harc közben aktiválunk, támadó mozdulatok, varázslatok, stb. Erről itt nem fog szó esni, hiszen osztályonként egyedi, és mivel szépen apránként kapod úgyis megtanulod őket.

Emellett vannak olyan állandóan működő mágikus és hagyományos képességeink, tulajdonságaink, amelyeket viszont főként magunk tudunk fejleszteni és minden osztálynak azonosak. Nyissuk meg a karakter képernyőt és fussuk át mit látuk.

Fent az Equipment fülön a tulajdonságunkat befolyásoló felszereléseket, a cosmetic outfit fölön pedig a megjelenésünket szabahatjuk át. A LOTRO engedi, hogy a karakterünk kinézete egyedi legyen, független a valódi felszerelésünktől. Az Equipment fülön balra fent látjuk a szintünket, mellette a nevünket. Alatta tudunk további hangzatos címeket választani, amiket a játék során kapunk de megadhatunk egyedit is.

Képességek (statok)

A jobb szélen jó hosszan (ha beXeltük a show all stats-ot ki is lóg) látjuk a minden karakternél azonos képességeket. Bár azonos képességek természetesen minden osztálynak más a fontos ezek közül, ha rávisszük az egeret a kiírásokra kapunk egy súgót, ami leírja az épp micsoda, mire jó és mit befolyásol. Ezen képességek fejlesztése a játék egyik legfontosabb része, ezeket az értékeket mi befolyásoljuk és ettől függ, hogy karakterünk mennyire lesz ütős.

A basic stats alatt tényleg alapokat találunk, életünket, erőnket és páncélunkat, ez nagyjából mindenkinek fontos. A Might ... Fate olyan mágikus tulajdonságok, amelyek viszont karakterenként eltérően fontosak - amikor megállunk egy felett az egérrel, kiírja mi az. Ha az első sorban azt látjuk: .... very important for you, az azt jelenti az osztályunk számára a FŐ stat, ezt kell leginkább fejlesztenünk. A második fontos stat mindekinek a vitality, ami az életünket, ellenállásunkat befolyásolja. A rossz hír az, hogy nagyjából minden stat hasznos, bár ez a játék fejlesztése során időnként borul, pl. a Rise of the Isengard kiegészítő óta sokkal inkább a fő stat+vitality lett a fontos, míg előtte jelentősége volt az egyensúlynak is, és ki tudja, lehet mire olvasod ezt már megint variáltak a fejlesztők.

Az Offence alatt a támadással/gyógyítással kapcsolatos képességeket látjuk, a Defence alatt pedig a védekezését.

Felszerelések

A statok értéke a szintünk növekedésével is erősödik, de ez nagyon elenyésző. Ami igazán befolyásolja ezt, az a felszerelésünk, essen szó hát ezekről. A bal oldali sávban látjuk az ékszereket, fentről lefele 2 fülbevaló, nyaklánc, 2 karkötő, 2 gyűrű és egy zsebbe rakható cucc. Karakterünktől jobb a ruhája látható, kalap, vállas, köpeny, mellvért, kesztyű, nadrág, csizma. Ezen tárgyak gyárthatóak, vásárolhatóan pénzért vagy markokért, illetve küldetésért is kapjuk. A felszerelésekről bővebben itt olvashatsz.

Összefoglalva tehát a karakterépítés során a skilleket kapjuk szintlépéssel, a statokat fejlesztjük leginkább felszerelésekkel. Ezért fontos megismerni mi a karakterünk számára igazán fontos, és annak megfelelően összeállítani a cuccunkat. A küldetéseknél teljesítése után mindig több tárgy közül választhatunk, a receptekből nagyon sok a több kimenetes, a spéci szetteknél nagyobb szinten pedig az sem ritka, hogy karakterosztályonként szét van választva. Ezek mind azt szolgálják, hogy minden osztály megtalálja a számára ideális összeállítást.

Traitek

A karakterünk képességeit a felszerelés mellett az un. traitek is befolyásolják. A traitek mint a statokat, mint a skilleket módosítják, ez egy külön téma itt olvashatsz róla.

Utolsó módosítás:2013-06-24   Vissza a nyitólapra